Dan Hylander & Orkester live i Kalmar

150811 Dan Hylander, David CarlsonDen 8 augusti 2015 såg jag Dan Hylander & Orkester live på Larmtorget i Kalmar.

När spelningen startar kommer Dan Hylander och David Carlson ut ensamma på scen för att köra de 5 första låtarna. Översättningen av Elvis Presleys Always on My Mind – Alltid inom mig är riktigt bra. De övriga 4 är allt annat än bra. Jag förstår inte poängen med spela 5 låtar på duo när man har ett bra band med sig.

 

När väl resten av bandet kommer in blir det bättre. 21/3 och Bella notte är mycket bra låtar, speciellt Bella notte som jag tycker är Hylanders allra bästa låt.

Sedan ett par lugna låtar innan det blir mer ös med Aldrig för sent att bli ung och Vykort vykort.

Jag har sett många Hylander-konserter, men jag är inte säker på om jag hört Celliv live förut. I hemlighet är en bra låt, men den kändes inte helt klockren denna dag.

150811 Dan Hylander & Orkester 05Sedan kommer den kanske rockigaste delen av spelningen. Solregn, Farväl till Katalonien, Svart kaffe och Skuggor i skymningen går verkligen hem bland publiken.

Avslutningen är sämre. Höst hade varit en grym låt om man bara hade sluppit dessa fruktansvärt tråkiga solon. Willin’ är inte heller någon höjdarlåt

 

 

150811 Stefan Nilsson, Dan HylanderDet var en ganska ojämn spelning. När hela bandet är på scen och de öser på är det mycket bra. Samtidigt finns där andra delar som är ganska tradiga. Bäst i bandet denna kväll tyckte jag Johan Hängsel var.

Efteråt stannar jag kvar och pratar med Dan, Johan, Tomas, Jannike och David. Stefan och Micke är förstås också på plats och det blir lite efterfest på uteserveringarna kring Larmtorget.

 

 

 

Dan Hylander Setlist Larmtorget, Kalmar, Sweden 2015

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång, gitarr)
David Carlson (Gitarr, sång)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, sång)
Johan Hängsel (Trummor, sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur, sång)
Johannes Hansson (Bas, sång)
Nina Åkerlund (Sång)

Evenemang

Musik på Larmtorget

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.