Dan Hylander & Orkester live i Sölvesborg

110326 - Dan Hylander & Orkester (Nilla Nielsen)Efter urladdningen på turnépremiären dagen före åkte Dan Hylander & Orkester till Sölvesborg för en konsert i Slottslängorna den 26 mars 2011. Härliga Nilla Nielsen var vänlig nog att bjuda in mig på gästlistan på denna konsert. Jag, Magnus och Camilla var självklart på plats. Tack Nilla!

Bandet var i fortsatt fin form och bjöd på ännu en bra konsert. Det var inte riktigt samma tryck som dagen före, men det kan man heller inte begära varje kväll.

Slottslängorna går heller inte att jämföra med KB. Det var en gigantisk lokal nästan helt utan värme (man kan tycka att det är ganska grundläggande att värma upp en lokal när det bara är några plusgrader ute…). Många i publiken hade därför jackorna på sig (eller värmde sig med alldeles för mycket alkohol). Dessutom var ljudet inte det bästa.

110326 - Dan Hylander & Orkester (Janne Bark)Inledningen på konserten är mycket bra. Bella notte är en grymt bra rocklåt (Dans allra bästa). Janne Barks och Nilla Nielsens låtar är precis som under gårdagen mycket bra och drar långa applåder.

Det är kul att höra de nya låtarna från Den försenade mannen (Dan Hylanders första album på 17 år). Förr var det värre än nu, Riberalta, Vänta på att dö, Stå upp (och bli räknad med), Se dig om och framförallt Aldrig för sent att bli ung är mycket bra. Den sistnämnda växer för varje gång man hör den.

110326 - Dan Hylander & OrkesterAvslutningen med Farväl till Katalonien, Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe, Skuggor i skymningen, I minnen och Vykort vykort är grymt bra och då blir det även lite allsång emellanåt. Konserten är några låtar kortare än i Malmö, men trots det är det ännu en bra rockkonsert.

Efter konserten pratar jag en del med Nilla, Jannike, Dan, Bobby och Tomas – alltid lika kul.

 

 

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Jannike Stenlund (Fiol & sång)

Förband
Videos
Vänta på att dö

Stå upp (och bli räknad med)

Aldrig för sent att bli ung

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.