Dan Hylander & Orkester live i Torsås

Dan Hylander & Orkester 111112Den 11-12 november såg jag Dan Hylander & Orkester på Stage4You/Mjölnergymnasiet i Torsås. Det bästa ur dessa båda spelningar kommer att bli en live-DVD/CD till våren.

Andra kvällen av DVD-inspelningen var helt annorlunda. Stage4You var i det närmaste utsålt och det var samma typ av publik som man är van att se på Hylander-konserter.

 

Dan Hylander & Orkester 111112 (Calle Kristiansson)Bandets framträdande var också något helt annorlunda. Denna kväll gjorde dom en helt lysande spelning. Det var fullt ös från början till slut. Kanonbra!!! När de ska välja ut låtar till DVD:n tycker jag de kan strunta i fredagen och köra lördagens konsert rakt av!

Öppningen med Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte var strålande. Det satte en härlig stämning direkt.

Janne Barks Bara en man och Jannike Stenlunds Längtan som ingen kan se var kanonbra. Calle Kristiansson gästade igen och hans cover av Odyssevs var ännu bättre denna kväll. Calle stannade även kvar och bidrog till Farväl till Katalonien (som alltid tillägnas Zlatan Ibrahimovic).

Dan Hylander & Orkester 111112 (Jannike Stenlund)Därefter fortsatte rock’n’roll-showen med Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe och Skuggor i skymningen (tillägnad Ricky Bruch).

Bland extranumren fick vi höra I minnen och avslutningsvis var det ett jäkla tryck i Vykort vykort.

Alla i bandet verkade glada och nöjda efter konserten och det är inte så konstigt. Detta är definitivt en av de 5 bästa jag sett med Hylander (som just nu är 24 st). Tack för en grymt bra spelning.

PS! live-DVD/CD:n heter Förscenat och det finns ett tack till mig i eftertexterna 🙂

Förscenad - tack till Peter Hemgard

 

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Nina Åkerlund (Sång)
Caroline Melin (Sång)

Övriga musiker

Calle Kristiansson (Gitarr & sång på 2 låtar)

Förband
Videos
Bella notte

Solregn

I minnen

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.