Dan Hylander & Orkester live i Torsås

Dan Hylander & Orkester 111111Den 11-12 november såg jag Dan Hylander & Orkester på Stage4You/Mjölnergymnasiet i Torsås. Det bästa ur dessa båda spelningar kommer att bli en live-DVD/CD till våren.

Fredagen var lite annorlunda mot alla andra Hylander-spelningar jag sett. Dels var det inte så mycket publik och de allra flesta var elever från Mjölnergymnasiet. De gjorde sitt bästa för att vara en bra livepublik, men annars brukar ju medelåldern vara rätt hög så det var en viss skillnad.

111111 Dan Hylander 6En annan sak var att bandets insats under kvällen var väldigt ojämn. I vanliga fall är det ett väldigt samspelt band som sällan gör några misstag. Jag vet inte om de var lite nervösa för inspelningen, men det var ovanligt många misstag och ljudet var lite dåligt i början.

Det fanns dock riktiga höjdpunkter även denna kväll. Svart kaffe och Skuggor i skymningen var riktigt bra, liksom Janne Bark i sin låt Bara en man.

Dan Hylander & Orkester 111111 (Johan & Jannike)Kvällens gäst var Calle Kristiansson, som gjorde en mycket bra cover av Odyssevs (Björn Afzelius). Afzelius har alltid varit en av mina största svenska favoriter, men tyvärr är det nästan ingen som gör covers på hans många bra låtar. Detta var en mycket positiv överraskning.

Som alltid var det kul att prata med alla – både före och efter spelningen.

PS! live-DVD/CD:n heter Förscenat och det finns ett tack till mig i eftertexterna 🙂

Förscenad - tack till Peter Hemgard

 

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Nina Åkerlund (Sång)
Caroline Melin (Sång)

Övriga musiker

Calle Kristiansson (Gitarr & sång på 2 låtar)

Förband
Videos
Varje gång hon går förbi

Odyssevs

Farväl till Katalonien

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.