Dropkick Murphys live i Göteborg

Den 4 februari 2020 såg jag Dropkick Murphys live på Kajskjul 105 i Göteborg.

Efter 2 bra förband (Jesse Ahern och Frank Turner & The Sleeping Souls) var det dags för kvällens huvudattraktion, Dropkick Murphys.

Jag har sett Dropkick Murphys live 2 gånger tidigare och visste att det skulle bli en bra konsert.

”The Lonesome Boatman” är perfekt som inledningslåt, den får igång publiken direkt. Den följdes av ”The Boys are Back” och ”The Fighting 69th”.

Mycket bra början, men det skulle bli ännu bättre. ”Blood” är en oerhört bra låt och en av mina största favoriter med Dropkick Murphys. Tung och grymt bra ikväll.

”Blood” följs av flera bra låtar, bl a ”Prisoner’s Song”, ”The Auld Triangle” och inte minst ”First Class Loser”.

”Your Spirit’s Alive”, ”Cruel”, ”God Willing” och ”Caught in a Jar” är också mycket bra.

Sedan är det dags för en av kvällens absoluta höjdpunkter. ”Johnny, I Hardly Knew Ya” är en mycket gammal låt som spelats in av många artister. Jag har dock aldrig hört någon göra den bättre än Dropkick Murphys. De båda sångarna Ken Casey och Al Barr eldar på publiken och sjunger otroligt bra tillsammans.

Sista delen av konserten är grymt bra. ”The State of Massachusetts” är lysande, liksom ”Out of Our Heads”. Fantastiskt tryck bland publiken (trots kylan i lokalen).

”Going Out in Style” är en fantastisk låt som man kan höra hur många gånger som helst. Härligt tempo och kul att återigen höra Lee Forshner på säckpipa.

Dropkick Murphys är ett fantastiskt liveband. De bildades i Boston 1996. Ken Casey är den enda bandmedlemmen som varit med från starten, men Matt Kelly (trummor), Al Barr (sång) och James Lynch (gitarr), Tim Brennan (gitarr) och Jeff DaRosa (många instrument) har alla varit med mellan 12-20 år. Lägg därtill turnémedlemmarna Lee Forshner (säckpipa) och Kevin Rheault (bas).

Bandet lämnar scenen, men är till publikens stora jubel snart tillbaka för extranummer. Först kommer ”Rose Tattoo” sedan den fenomenala ”I’m Shipping Up to Boston” då de får förstärkning i form av Jesse Ahern och dessutom släpper upp ett stort gäng från publiken på scenen.

Precis som i somras kommer ännu fler människor upp på scenen under den avslutande ”Until the Next Time”. Kul avslutning på en mycket bra konsert. Konsertåret 2020 kunde inte börjat bättre.

Dropkick Murphys

Ken Casey (sång)
Al Barr (sång)
James Lynch (gitarr, sång)
Matt Kelly (trummor, bodhran, sång)
Tim Brennan (dragspel, mandolin, bouzouki, klaviatur, flöjt, sång)
Jeff DaRosa (banjo, mandolin, bouzouki, munspel, sång)

Övriga musiker

Lee Forshner (säckpipa)
Kevin Rheault (bas)
Jesse Ahern (gitarr på I’m Shipping Up to Boston)

Förband

Dropkick Murphys Setlist Kajskjul 105, Gothenburg, Sweden 2020

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.