Joddla Med Siv live i Kalmar

130809 Joddla Med Siv 11Den 9 augusti 2013 såg jag Joddla Med Siv live under Kalmar Stadsfest.

Joddla är ett grymt liveband från Hässleholm som jag sett flera gånger tidigare, men det var nog ca 15 år sedan sist. Det var en skön syn att se den vackra Skånska flaggan som var det enda i färg på den annars svartvita backdropen.

De öppnade starkt med Kaj ä gaj och framför allt Svärmor tog täcket. Den senare är en kul låt från deras första skivor, som är de bästa.

130809 Joddla Med SivLite senare kom Ålarnas skräck och Dykarfröken Ellen som även de är riktiga höjdare. Däremot är jag inte lika förtjust i de senare skivorna Uma-Ness från Senegal och Talli balli toraban, där de flesta av spelningens låtar var hämtade från.

Det var för all del bra tryck i publiken även i Knudor på min snålle och 20 pågar i bastun. Avslutningen var dock bäst – Tony tuggar tuggummi och speciellt Inte ens en kolvastång.

Det var kul att äntligen se Joddla Med Siv live igen. Det var inte minst härligt att höra bred Skånska talas mitt i Kalmar – och till massor av händer i luften! De är ett lysande liveband med ett grymt ös. Det var dock första gången jag såg dem nykter och det är nog bättre att dricka några öl nästa gång…

Joddla Med Siv

Lucky Martin (Sång)
Steven Ragebla´ (Gitarr & sång)
Pär Plåt (Gitarr & sång)
Mange Manet (Dragspel & sång)
Jeppe Kaga (Bas)
Backa Micke (Trummor)

Evenemang

Kalmar Stadsfest

Videos
Ålarnas skräck

Tony tuggar tuggummi

Inte ens en kolvastång

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.