Kal P. Dal – en rockmusikal – live i Malmö

Den 23 november 2013 såg jag, Mikael, Maria och Nicklas rockmusikalen om Kal P. Dal på Slagthuset i Malmö.

Kal P. Dal har alltid varit en stor favorit och jag såg honom t o m live en gång i slutet av 70-talet. Det kommer jag knappt ihåg, men jag har desto fler minnen från alla fester med Kal P. Dal på stereon…

Jag hade ganska höga förväntningar på rockmusikalen, alla jag känner som sett den tidigare tyckte den var mycket bra. Den visade sig dock vara ännu bättre än vad jag hade trott. Det var massor av bra musik, härligt skånskt snack och många skratt.

Handlingen utspelar sig i Bellatrixstudion i Malmö när Kalle spelar in debutplattan Till mossan. Nic Schröder gör huvudrollen som Kal P. Dal helt lysande och Sven Melander är bra som skivbolagsdirektör från Stockholm och den tradige Mikael Wiehe.

Ensemble

Nic Schröder – Kalle Pedal
Mikael Jepson – Janne Knuda
Sylvester Schlegel – Mårten Micro
Martin Axén – Bronco Nyman
Jens Andersson – Jo-Jo Kamp
Cornelius Löfmark – Peps Persson, Lord Kneg m fl
Sanna Persson Halapi – Maj-Brittan Ljunggren, Lotta Love
Olof Gustafsson – Jonnie, Flex m fl
Linn B. Mannheimer – Karolin Jönsson
Sven Melander – Gunnar Bergström, Mikael Wiehe

Videos

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.