Kalmar stadsfest 2011

Den 12-13 augusti 2011 såg jag flera band under Kalmar stadsfest.

På fredagseftermiddagen gick jag förbi Sveaplan och köpte lite fika samtidigt som Dregen presenterade ett band som jag inte hörde namnet på. Jag lyssnade på ett par hyfsade låtar och gick sedan tillbaka till jobbet.

På kvällen gjorde jag misstaget att gå till Larmtorget för att lyssna på Wille Craaford. Jag vet egentligen inte vad jag hade förväntat mig, men jag lämnade efter 2,5 låtar och då ansträngde jag mig verkligen…

Samtidigt som Wille C spelade även Tove Styrke på Sveaplan. Jag gick därför förbi för att kolla lite – det besöket blev ännu kortare…

Lördagen blev betydligt bättre. Först såg jag bluesartisten Eric Bibb på Sveaplan. Det var väl OK, men eftersom jag inte gillar långa solon tröttnade jag efter ett tag. De får vara hur bra gitarrister som helst, men det blir så långtråkigt. Jag såg dock hela spelningen.

Senare på kvällen var det dags för stadsfestens stora höjdpunkt – Sator. Jag träffade Johan och Gun och tog ett glas vin när konserten drog igång. Sator är dock ett så otroligt bra liveband att det är svårt att hålla sig långt bak, så jag gick närmare scenen och bjöds på en (som vanligt) helt lysande konsert.

Band/artister vi såg på Kalmar stadsfest

För mig okänt band

Jag minns inte namnet på bandet som spelade på Sveaplan 12/8 och var hyfsade.

Läs mer

Wille_CrafoordWille Craaford

Wille Craaford spelade på Larmtorget 12/8 och var helt värdelös.

Läs mer

 

Tove StyrkeTove Styrke

Tove Styrke spelade på Sveaplan 12/8 och var om möjligt ännu sämre.

Läs mer

 

Eric Bibb 110813Eric Bibb

Eric Bibb spelade på Sveaplan 13/8 och var sådär.

Läs mer

 

Sator 110813Sator

Sator spelade på Sveaplan 13/8 och var grymt bra. Överlägset bäst på Kalmar stadsfest 2011

Läs mer

 

Band/artister vi missade på Kalmar stadsfest

 • Veronica Maggio
 • Caroline af Ugglas
 • Lifvens
 • Rolandz
 • Chemical Vocation
 • Jenna Reid
 • Arvingarna
 • Bennie Las Vegas
 • Peter Jezewski
 • Bob Hansson
 • Fall Into Oblivion
 • At One
 • Blind Puppet
 • No Tjafs
 • M fl

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.