Lars Winnerbäck live i Kalmar

080725 - Biljett - Lars WinnerbäckDen 25 juli 2008 såg jag Lars Winnerbäck live på Skälby Gård i Kalmar. Detta var 3:e gången jag sett Lars Winnerbäck (den första utan Hovet) och tyvärr också den sämsta. Det är inte så att konserten var dålig – långt därifrån. Men det var inte samma ös som tidigare gånger.

Denna gång turnerar inte Lars Winnerbäck enbart med sitt eget band utan det är en hel drös med förband m m. Jag är överhuvudtaget inte speciellt förtjust i det här med förband – oftast är det mer eller mindre en plåga innan huvudattraktionen kommer in (det finns dock flera riktigt bra undantag från denna regel – dock inte denna kväll). Som tur var kollade jag Winnerbäcks hemsida innan jag gick iväg och kollade därefter upp hur förbanden lät (Internet är fantastiskt). Flera av artisterna hade jag aldrig hört talas om. Ett namn kände jag dock igen – Miss Li. Denna märkliga s k artist har fått en hel del beröm i massmedia, men det är för mig en fullständig gåta (efter att ha sett några klipp med henne på YouTube förklarar det varför jag alltid tyckt hennes duett med Winnerbäck varit ganska kass). Istället för att traska iväg strax före 18 gick jag nu strax före 21 (det går ju bra att komma senare när man bara har 200 m till konsertplatsen).

Första halvan av konserten är i stort sett akustisk och även om den innehåller flera riktigt bra låtar (som Stockholms kyss, Farväl Jupiter och Söndermarken) så kan man inte komma ifrån att det saknas något. Andra halvan blir betydligt bättre med höjdpunkterna Hugger i sten, Kom ihåg mig och För dig.

Normalt sett tycker jag Solen i ögonen är Lars Winnerbäcks bästa låt, men ikväll hade han gjort om arrangemanget lite så den var inte alls lika bra.

Band

Lars Winnerbäck, sång & gitarr
Johan Persson, gitarr, munspel, dragspel, klaviatur & kör
Ola Gustavsson, gitarr, mandolin & banjo
Anders Hernestam, trummor
Jerker Odelholm, bas
Monica Starck, gitarr & sång
Anders Nygårds, fiol & banjo
Malin-My Nilsson, fiol, gitarr & kör

Turné

Sommarturné

080728 - Barometern - Lars WinnerbäckFörband
  • Cissi & Nour med Maud Lindström
  • Emil Jensen
  • Maia Hirasawa
  • Markus Krunegård
  • Sofia Karlsson
  • Miss Li
Andra recensioner

3 – Den sista gnistan saknas – Emelie Lund (Barometern)

Videos
Hugger i sten

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.