Melissa Etheridge live i Köpenhamn

Den 11 mars 2019 såg jag Melissa Etheridge live på Amager Bio i Köpenhamn.

Jag har lyssnat på Melissa Etheridge ända sedan hon släppte sitt debutalbum 1988, men hade aldrig sett henne live tidigare.

Till stort jubel kommer Melissa in på scen med sin akustiska gitarr och börjar spela den lysande ”No Souvenirs” som är en av de bästa låtarna från albumet ”Brave and Crazy”.

Den följs av ”Similar Features” och en mycket bra version av ”I Want to Come Over”.

Till min glädje plockar Melissa fram munspelet under ett antal låtar – och hon spelar strålande.

Spelningen på Amager Bio var en del av ”Yes I Am 25th Anniversary Tour”. Melissa Etheridge spelar hela 7 av 10 låtar från ”Yes I Am”. Titelspåret är en av dessa bra låtar.

Lite senare kommer ”You Can Sleep While I Drive” som är bra. Melissa är en suverän liveartist och det märks verkligen att hon har kul på scen och gillar publiken i Köpenhamn. Vi bjuds på något alldeles extra när Melissa Etheridge bjuder på världspremiär live för nya låten ”Suede”.

Avslutningen av konserten är makalöst bra. Det börjar med ”Chrome Plated Heart” från debutalbumet och sedan kommer ”Talking to My Angel” som handlar om Melissas pappa.

”Come to My Window” blev en enorm succé när den kom 1993. Det är den överlägset bästa låten på ”Yes I Am”. Den gav Melissa Etheridge sin andra Grammy och bidrog starkt till att albumet ”Yes I Am” sålde 6x platinum.

Kvällens version är helt magisk. Vilken låt – vilken röst – vilket framträdande. Max Hart bistår lite på gitarr, men annars så är det Melissa själv som konserten igenom står för ett lysande gitarrspelande. Publiken bjuder på häftig allsång.

”I’m the Only One” är bättre än jag någonsin hört den tidigare.

Sedan kommer Melissa Etheridge bästa låt. Första låten jag hörde med Melissa för drygt 30 år sedan var ”Bring Me Some Water”. Det är en fullkomligt lysande rocklåt. Live är den grymt bra. Låten gav också Melissa sin första grammisnominering.

Melissa har ett riktigt bra band med sig; David Santos (bas), Eric Gardner (trummor) och Max Hart (klaviatur/gitarr). Bandet är bra, men det är Melissa Etheridge som är den lysande stjärnan. Det är hennes låtar, hennes röst och hennes gitarrspel som gör konserten helt fantastisk.

Bandet lämnar scenen, men är snart tillbaka för extranummer. ”Bring Me Some Water” var lång, men sista låten ”Like the Way I Do” är ännu längre. Det är en strålande avslutning på konserten och innehåller ett flera minuter långt trumsolo där Melissa Etheridge kommer upp bakom Eric Gardner. Det är inte så att hon bara slår på en trumma ett par gånger. Nej, här spelar de verkligen trummor tillsammans. Det var coolt att se.

Efter lite drygt 2 timmar är konserten slut. Det här är utan tvekan årets bästa konsert så här långt och jag hoppas Melissa Etheridge kommer tillbaka till Europa snart igen.

Bästa låtarna under konserten var ”Bring Me Some Water”, ”Come to My Window”, ”No Souvenirs”, ”I Want to Come Over” och ”I’m the Only One”.

Melissa Etheridge Setlist Amager Bio, Copenhagen, Denmark 2019, Yes I Am 25th Anniversary Tour

Band

Melissa Etheridge (sång, gitarr, munspel, trummor)
David Santos (bas, sång)
Eric Gardner (trummor)
Max Hart (klaviatur, gitarr, sång)

Turné

Yes I Am 25th Anniversary Tour

Publik

1 100 (utsålt)

Förband

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.