Nilla Nielsen live i Ljungabolet

Nilla Nielsen 120714Den 14 juli 2012 såg jag en bra spelning av Nilla Nielsen på Västersjöns Visfestival i Ljungabolet utanför Ängelholm.

Vi hade precis kommit till Västersjön och lagt ut filten i gräset framför scenen när himlen öppnade sig och ett rejält skyfall föll över besökarna. När det dessutom började åska bröts hela visfestivalen av säkerhetsskäl. Det blev en dryg timmes avbrott innan musiken kom igång igen.

 

Avbrottet innebar tyvärr att Nillas spelning blev avsevärt kortare än vad som var tänkt. Nilla öpnnade med de nya låtarna Kommer inte att sova i natt och Så nära och det märktes verkligen att publiken gillade Nillas låtar på svenska.

Nilla Nielsen 120714Sedan kom ett par av Nillas finaste låtar på engelska; The Girl You Used to Know och Sima.

Från nya plattan spelade Nilla även Om jag var Gud för ikväll och den otroligt vackra och sorgsna Himmelen måste saknat sin ängel (tillägnad de saknade i Tsunamikatastrofen). Avslutningsvis den magnifika Higher Ground.

Under tiden Nilla sålde och signerade skivor, skrev autografer och pratade med många i publiken hann jag även höra ett par låtar av en stressad Dan Hylander. Sedan åkte vi tillbaka mot Helsingborg igen. Dagen därpå var det nämligen dags för releasespelning…

Band

Nilla Nielsen (sång, gitarr)
Martin Erlandsson (klaviatur, sång)

Evenemang

Västersjöns Visfestival

Videos
Himmelen måste saknat sin ängel

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.