Nilla Nielsen live i Stockholm

120720 Nilla Nielsen 15Den 20 juli fortsatte roadtripen med Nilla Nielsen till Stockholm för en ny releasespelning – på Engelen/Kolingen i Gamla Stan. Även här var det fullt av folk som ville lyssna på låtarna från nya albumet Så nära. Precis som dagen före spelade Nilla tillsammans med Jon Jarnsäter.

Nilla körde nästan alla låtar i samma ordning som på skivan. Det började med en lysande version av fina Kommer inte att sova i natt, som följdes upp av lite mer tempo i Vänster och Höger och Om jag var Gud för ikväll.

120720 Nilla Nielsen & Jon Jarnsäter 8Så nära är en helt fantastisk låt, som spelades inför en publik som verkligen gillade vad dom hörde. Detta var den bästa delen av spelningen då den följdes av Du gav mig Fantomenringen, Jag har sett det på Facebook och en ny härlig version av Himmelen måste saknat sin ängel.

Kolingen installerade tidigare under dagen ett nytt ljudsystem och ljudet under spelningen var grymt bra (ett av de bästa jag hört).

120720 Nilla Nielsen 14Håll mig fick som vanligt igång publiken ännu mer och det blev en del skratt innan Planktonlåten… Nillas ljuva skånska funkade lika bra i Stockholm under En annorlunda kontaktannons.

Sedan var det dags för lite äldre låtar. The Girl You Used to Know, Not Ready med härligt munspel och UFO-låten som alltid är lika bra live.

 

Lasse Lindbom & Nilla Nielsen 120720Konserten avslutades med suveräna Higher Ground och ett extranummer i form av sista låten från nya albumet – Salt.

En av alla i publiken var Lasse Lindbom, som Nilla spelat med tidigare på Engelen och som själv senare under kvällen gästade ett annat band. Vi hann med att höra ett par Dylan- & Lundell-covers innan vi lämnade.

 

Band

Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)
Jon Jarnsäter (gitarr, sång)

Evenemang

Releasespelning

Videos
Kommer inte att sova i natt

Du gav mig Fantomenringen

Jag har sett det på Facebook

Salt

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.