Nilla Nielsen live i Svalöv

Nilla Nielsen 120606Jag såg den fenomenala artisten Nilla Nielsen spela live under nationaldagsfirandet i Svalöv den 6 juni 2012. Dagen till ära var det premiär för den nya fina backdropen.

Nilla öppnade med härliga Ain’t Got Much och fina nya singeln Kommer inte att sova i natt. Det är helt otroligt hur bra hon sjunger i de nya låtarna på svenska.

Dessa följdes av ett par låtar med mer tempo – största hiten Goldfish in a Bowl och You Should Know By Now.

Nilla Nielsen 120606

Nilla Nielsen 120606Efter Head Over Heels var det dags för den nya låten Så nära. Detta är ett nytt mästerverk från Nilla. Så nära är en helt underbar låt, som är på väg att bli den kanske allra bästa någonsin av Nilla. Hennes sköna röst är helt magisk och låten bara växer för varje gång jag hör den.

Sima är en annan fin låt om ett möte med en liten föräldralös flicka i Indien under en av Nillas resor. Svalövsborna fick sedan höra Found You.

En annan av mina favoriter är The UFO Song (the Guinea Pig Song) – den liksom nya Om jag var Gud för ikväll är två exempel på låtar där Nillas stora engagemang för miljö, djur och hur världen ser ut, märks väldigt tydligt.

Slutligen kom den vackra Higher Ground som jag fortfarande tycker är Nillas allra bästa låt (även om Så nära närmar sig snabbt).

Detta var 10:e gången jag såg Sveriges bästa sångerska live (dessutom har jag sett henne 13 gånger med Dan Hylanders Orkester). Jag tycker Nilla Nielsen är helt briljant och hon gjorde ännu en mycket bra konsert. Dessutom är det alltid lika kul att träffa Nilla 🙂

Setlista
 1. Ain’t Got Much
 2. Kommer inte att sova i natt
 3. Goldfish in a Bowl
 4. You Should Know By Now
 5. Head Over Heels
 6. Så nära
 7. Sima
 8. Found You
 9. The UFO Song (the Guinea Pig Song)
 10. Om jag var Gud för ikväll
 11. Higher Ground

Band

Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)
Jokke Pettersson (gitarr, sång)

Evenemang

Svalöv kommuns nationaldagsfirande

 Videos
The UFO Song (the Guinea Pig Song)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.