Nilla Nielsen live på Ven

150723 Nilla Nielsen 01Den 23 juli 2015 såg jag en bra spelning med Nilla Nielsen på Hamnkrogen på Ven. Nilla hade spelat kvällen före på Turistgården, men denna dag var det en eftermiddagsspelning så vi kunde ta färjan tillbaka efteråt.

Före soundchecket hade jag varit ute och hämtat något och när jag kommer tillbaka ser jag någon stå och prata med Nilla under tiden hon riggar. Jag känner igen honom direkt och ler lite när jag hör honom säga ”jag spelade tidigare gitarr i Wilmer X och nu är jag på turné med Thåström”. Det var Pelle Ossler. Aha säger Nilla, då ska jag se er i Stockholm nästa vecka.

Nilla inledde med vackra Så nära och lite senare en låt hon skrev redan som tonåring – Make Me Believe.

Kommer inte att sova i natt var bra och ännu bättre var The Girl You Used to Know. En låt Nilla skrev till sin pappa. Det var ett tag sedan jag hade hört den live så det var kul att hon spelade just den.

150723 Nilla Nielsen 02Jag blir alltid glad när Nilla tar fram munspelet. Dels för att munspel är ett fantastiskt instrument, och dels för att det brukar betyda att hon ska spela härliga Not Ready.

Nillas första album Redemption Sky från 2004 är mycket bra. På skivan finns några låtar som Nilla ganska sällan spelar live och därför var det extra kul när hon spelade Indian Heart.

Bästa låtarna skrivna av andra artister var Bob Dylans Knockin’ on Heaven’s Door och The Times They Are a-changin’.

Nilla spelade även Ain’t Got Much och avslutade grymt bra med underbara Higher Ground.

 

Setlista
 • Så nära
 • Strövtåg i hembygden (Mando Diao)
 • Make Me Believe
 • Knockin’ on Heaven’s Door (Bob Dylan)
 • The Times They Are a-Changin’ (Bob Dylan)
 • Goodbye (Steve Earle / Emmylou Harris)
 • Kommer inte att sova i natt
 • The Girl You Used to Know
 • Not Ready
 • Indian Heart
 • Ain’t Got Much
 • If Tomorrow Never Comes (Garth Brooks)
 • Walls (Tom Petty)
 • Higher Ground

Övriga låtar minns jag inte

Band

Nilla Nielsen (sång, gitarr & munspel)

Videos
Higher Ground

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.