Nilla Nielsen, Nisse Hellberg & Hasse Andersson live i Helsingborg

Den 26 november 2016 såg jag julshowen ”Tomtebloss & Rock’n’Roll” med Nilla Nielsen, Nisse Hellberg, Hasse Andersson & Kvinnaböske Band live på Sundspärlan i Helsingborg.

Förra året såg jag Nilla Nielsen och hennes band när de spelade på efterfesten till julshowen på Sundspärlan i Helsingborg. Hon gjorde grymt bra spelningar och jag blev glad, men inte förvånad när hon i somras berättade att hon skulle spela på stora scenen tillsammans med Nisse Hellberg och Hasse Andersson under årets julshower.

Jag hade sett några bra videoklipp och mycket fina bilder från premiären veckan före och såg fram emot att se julshowen live. Det är sannerligen inte illa att se två av mina favoritsångare tillsammans på scen. Nilla Nielsen är en helt underbar artist som jag sett live massor av gånger. Nisse Hellberg är mest känd som sångare i Wilmer X som är ett av mina största svenska favoritband och jag har sett både Wilmer X och Nisse på duo tillsammans med Peps Persson live tidigare. Hasse Andersson hade jag däremot aldrig sett live.

En glittrande Nilla Nielsen inledde julshowen med låten Tomtebloss och rock’n’roll innan även Nisse Hellberg och Hasse Andersson kom in på scen. Nisse sjöng Alltid hem hem hem.

Kvällens bästa låt kom lite senare när Nilla sjöng Destination Unknown från nya albumet Good Day. Destination Unknown är Nilla Nielsens bästa och en helt fantastisk rocklåt. Jag har hört den några gånger tidigare, men det har varit på mindre scener. Det var härligt att höra henne sjunga Destination Unknown med ett helt band och Nisse Hellberg spelande tamburin och Hasse Andersson på gitarr sittande i varsin fåtölj bakom sig. Jag instämmer med Nisse:

”Härligt med munspel”

Julshowen fortsatte med att Hasse och Nisse sjöng några låtar var innan det var dags för nästa höjdpunkt.

Nilla hade bytt om och strålade i en vacker röd klänning när hon tar plats bredvid Nisse Hellberg. De mäktiga trummorna drar igång en av de bästa svenska ballader som någonsin skrivits. Vem får nu se alla tårar är en av Wilmer X allra bästa låtar och man får gåshud när man hör Nisse Hellberg och Nilla Nielsen sjunga den tillsammans. Eller som Hasse sa:

”Snacka om att bli piggig”

Den märks verkligen hur publiken älskar duetten med Nisse & Nilla. Även om de ätit julbord och druckit snaps är detta den låt som fångar dem bäst under showen. Det var helt magiskt att se.

”Tomtebloss & rock’n’roll” visar på ett skönt samspel på scen mellan Nilla, Nisse och Hasse. Avslutningen är mycket bra. Nilla med sin makalösa sångröst inleder ett medley med Piece of My Heart. Hasse tar över sången i Dans på Vejby ängar innan det är Nisses tur på Tufft jobb. Hasse igen med Skomagare Anton. Nisse sjunger Wilmer X klassiker Teknikens under. Nilla sjunger Jackson, Nisse sjunger Nån måste få jobbet gjort innan Hasse avslutar med Änglahund. Det är ett lysande medley med 3 mycket bra skånska artister. Sundspärlan är utsåld och publiken jublar och sjunger med i en härlig allsång.

Sista låten för kvällen är Hasse Anderssons bästa – Arrendatorns klagan.

Det var verkligen kul att se julshowen med Nilla Nielsen, Nisse Hellberg och Hasse Andersson. De överträffade mina högt ställda förväntningar. Jag hade visserligen önskat att de gett utrymme för ett par till av Nilla Nielsens egna underbara låtar, men jag fick se en julshow utan julmusik (förutom en låt) och det är jag glad för…

Setlista
 1. Tomtebloss och rock’n’roll
 2. Alltid hem hem hem
 3. Hej Hasse hej
 4. Decembernatt
 5. Nu smet katten in till grannen igen
 6. Destination Unknown
 7. Håller min dörr på glänt
 8. Ann-Christin
 9. Felice navidad
 10. Stjärnan i mitt liv
 11. God morgon
 12. Vem får nu se alla tårar
 13. Leva ett vildare liv
 14. Guld och gröna skogar
 15. Medley – Piece of My Heart / Dans på Vejby ängar / Tufft jobb / Skomagare Anton / Teknikens under / Jackson / Nån måste få jobbet gjort / Änglahund
 16. Arrendatorns klagan

Nilla Nielsen, Nisse Hellberg, Hasse Andersson & Kvinnaböske Band

Nilla Nielsen (Sång, gitarr, munspel, tamburin)
Nisse Hellberg (Sång, gitarr, tamburin)
Hasse Andersson (Sång, gitarr)
Johan Pihleke (Gitarr, sång)
Jonas Castell (Bas)
Peter Fältskog (Trummor)
Niclas Brandt (Keyboards)
P-O Nilsson (Gitarr, dragspel, piano)

Turné

Tomtebloss & rock’n’roll

Publik

850 st (utsålt)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.