Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators live i Stockholm

Den 28 februari 2019 såg jag Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators live på Globen Annexet i Stockholm.

Guns n’ Roses är världens i särklass bästa hårdrocksband och Slash är en fantastisk gitarrist. Efter deras återförening har jag de senaste 2 åren sett GnR live 4 gånger. Turnén avslutades i december och redan nu är Slash åter på turné – denna gång tillsammans med Myles Kennedy and The Conspirators.

Jag såg en mycket bra spelning med Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators på Sweden Rock Festival 2015 så förväntningarna var ganska höga. Jag skulle inte bli besviken.

Till stort jubel kommer bandet in på scen och börjar med en grym version av ”The Call of the Wild” från nya plattan ”Living the Dream”. Man hör direkt vilken bra sångare Myles Kennedy är.

”Standing in the Sun” och ”Back from Cali” är andra bra låtar i början av konserten. Slash ser ut att trivas och briljerar gång på gång med sitt gitarrspel.

Sedan följer ytterligare 3 låtar från ”Living the Dream”, som jag tycker är Slash bästa album (förutom de han gjort med Guns n’ Roses förstås).

Det är fullt ös i ”Doctor Alibi” (det låter nästan som om Lemmy vore med på scen), men blir lite lugnare i ”Lost Inside the Girl”.

”Driving Rain” är min favoritlåt såväl på nya plattan som på alla Slash egna album. Det är en helt lysande rocklåt som var en av kvällens absolut bästa. Slash är strålande på gitarr och Myles Kennedy lika bra på sång.

Lite senare kommer kvällens enda Guns n’ Roses-låt. ”Nightrain” är fullkomligt magisk. Här ser man också skillnaden mot Guns n’ Roses turné de senaste åren. Medan GnR var en enorm maskin på stora arenor och med påkostade bildskärmar, fyrverkerier m m är det här något helt annat. Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators har en vanlig backdrop och inget annat. Ja, förutom bra musiker och bra låtar då förstås. Det är och förblir det viktigaste.

”Starlight” är bra, men ingenting i jämförelse med ”World on Fire” som är helt lysande. Den startar med några härliga gitarriff av Slash och sedan kommer Myles Kennedys sång och resten av bandet, som även består av Frank Sidoris, Todd Kerns och Brent Fritz.

Efter en nästan 19 minuter lång ”World on Fire” förstår jag att bandet lämnar scen för att pusta ut lite, men de är snart tillbaka igen för extranummer.

Konserten avslutas med ”Avalon” och en strålande version av ”Anastasia”.

Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators Setlist Globen Annexet, Stockholm, Sweden 2019, Living the Dream

Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators

Slash (gitarr & sång)
Myles Kennedy (sång & gitarr)
Todd Kerns (bas)
Brent Fritz (trummor)
Frank Sidoris (gitarr)

Turné

Living the Dream Tour

Förband

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.