Southside Johnny & The Asbury Jukes live i Malmö

Den 21 mars 2018 såg jag en mycket bra konsert med Southside Johnny & The Asbury Jukes på KB i Malmö.

Det var 5:e gången jag såg The Jukes live. De är ett grymt bra liveband och denna kvällen var inte annorlunda. Konserten började bra med bl a ”I Played the Fool” från albumet ”Hearts of Stone” och den suveräna ”All I Needed Was You” från Southside Johnnys bästa album, ”Better Days”.

”Some Things Just Don’t Change” var ett önskemål från publiken. Det är en av flera låtar som skrivits av Steve Van Zandt.

Sedan var det dags för konsertens största höjdpunkt. ”Talk to Me” är en av Southside Johnny & The Asbury Jukes absolut bästa låt. Den är skriven av Bruce Springsteen och finns med på albumet ”Hearts of Stone” från 1978. Bruce släppte den många år senare på ”The Promise”. Låten är 40 år gammal, men den blir bara bättre och bättre. Kvällens version var helt lysande – fylld med humor och ett härligt samspel med publiken.

Mittendelen av konserten är klart bäst. ”Talk to Me” följs av den vackra ”Walk Away Renée”. Southside Johnny & The Asbury Jukes spelar en härlig blandning av rock’n’roll, blues och soul. Hornsektionen har alltid varit en viktig del av bandet och det är inte vem som helst som ingått i den genom åren. Kvällens hornsektion består av John Isley (saxofon), Chris Anderson (trumpet) och Neal Pawley (trombon). John Isley briljerar under ”Walk Away Renée”.

”Love on the Wrong Side of Town” är en helt fantastiskt låt som skrevs av Bruce & Steve till Southside Johnnys album ”This Time It’s for Real” från 1977. Den följs av en grym version av ”Broke Down Piece of Man”.

Tempot blir lite lugnare i den fina ”Without Love” för att sedan öka igen i den strålande ”All Night Long”, även den från albumet ”Better Days”.

 

Southside Johnny kommer liksom Bruce Springsteen, Little Steven, Bon Jovi m fl från New Jersey. På Southside Johnny & The Asbury Jukes 3 första album (samt på ”Better Days” som kom 1991) spelade många av musikerna i The E Street Band. Bruce Springsteen har skrivit flera av de bästa låtarna, men allra viktigast för bandet var utan tvekan Steve Van Zandt (eller Little Steven som han är mer känd som). Steve har skrivit många enormt bra låtar till Southside Johnny samt producerat flera av deras album. Steve och Johnny är fortfarande goda vänner och gästar ibland varandras spelningar. När Little Steven 2017 gav ut albumet ”Soulfire” innehöll den flera låtar han skrivit, men som tidigare spelats in av Southside Johnny & The Asbury Jukes.

En låt som Little Steven skrivit och spelat in på sitt debutalbum ”Men Without Women” är ”Forever”. Denna lysande låt har däremot inte Southside Johnny spelat in – men det hindrar förstås inte att de ibland spelar den live 🙂

Konserten avslutas på bästa sätt, med ”Trapped Again” och en sanslöst bra version av ”Having a Party”. Extranumren är precis lika bra. ”I Don’t Want to Go Home” är kanske den mest klassiska Southside Johnny-låten. Till skillnad från förra gången jag såg bandet är publiken denna gång mycket bra och det är rejäl allsång i många av låtarna. Inte minst under ”I Don’t Want to Go Home” och den avslutande rökaren ”I’ve Been Working Too Hard” (som spelats in på svenska av Ulf Lundell).

Min 5:e konsert med Southside Johnny & The Asbury Jukes var otroligt bra. Jag ser redan fram emot nästa gång igen.

 

Southside Johnny & The Asbury Jukes Setlist Kulturbolaget, Malmö, Sweden 2018

 

Southside Johnny & The Asbury Jukes

Southside Johnny (sång & munspel)
Jeff Kazee (klaviatur & sång)
John Conte (bas & sång)
Tom Seguso (trummor)
Glenn Alexander (gitarr & sång)
John Isley (saxofon)
Chris Anderson (trumpet)
Neal Pawley (trombon)

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.