The Darkness live på Sweden Rock Festival

Den 8 juni 2024 såg jag The Darkness live på Festival Stage under Sweden Rock Festival i Norje.

Jag hade sett The Darkness live 3 gånger tidigare och visste att de var ett bra liveband.

The Darkness kommer in på scenen och öppnar starkt med ”Black Shuck”. Lite senare kommer ”Growing on Me”, som också är bra.

Sångaren Justin Hawkins är klädd i helgult. Han har alltid varit lite halvgalen och denna dag bjuder han på ett av de coolaste scentrick jag någonsin sett. Han ställer sig på huvudet, men benen rakt upp. Sedan börjar han klappa med benen – i takt. Grymt!

”Givin’ Up” är helt lysande. Jag har alltid haft lite svårt för Justin Hawkins falsettsång, men när han sjunger vanligt är han en kanonbra sångare. Hans bror Dan Hawkins är en bra gitarrist. Frankie Poullain är bra på bas och Rufus Tiger Taylor en härlig trummis.

”Love Is Only a Feeling” är en makalöst bra låt – en av The Darkness allra bästa. Den är en av sju låtar från debutalbumet ”Permission to Land”, som var en stor framgång när det släpptes 2003. Det sålde i miljoner och The Darkness vann priser som bl a bästa album, bästa Brittiska band och bästa liveband.

Lite senare kommer ”Japanese Prisoner of Love”, som också är mycket bra.

Den följs av en kort, men bra cover av Led Zeppelins ”Immigrant Song”.

The Darkness största hit är ”I Believe in a Thing Called Love”. The Darkness gästas av Cal Kramer från Southern River Band på gitarr – extra kul då jag tyvärr missade Southern River Band som öppnade festivalen på onsdagen. The Darkness bjuder på en helt suverän version av ”I Believe in a Thing Called Love” och nu är det också lite fart på publiken som annars har varit lite halvtrög.

The Darkness avslutar en helt suverän konsert med ”Love on the Rocks with No Ice”. Hela bandet är bra, men det är Justin Hawkins som gör The Darkness till ett makalöst bra liveband – vilken frontman han är.

The Darkness var bäst av alla på Sweden Rock Festival 2024. Bästa låtarna var ”I Believe in a Thing Called Love”, ”Love Is Only a Feeling”, ”Japanese Prisoner of Love”, ”Givin’ Up” och ”Love on the Rocks with No Ice”.

The Darkness

Justin Hawkins (sång, gitarr)
Dan Hawkins (gitarr, sång)
Frankie Poullain (bas, sång)
Rufus Tiger Taylor (trummor, sång)

Evenemang

The Darkness Setlist Sweden Rock Festival 2024

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.