The Long Ryders live i Malmö

Den 15 april 2019 såg jag The Long Ryders live på Folk å Rock i Malmö.

För 3 år sedan såg jag The Long Ryders live för första gången. Det var en bra konsert, även det på Folk å Rock. Nu kom de tillbaka och hade nyligen släppt ett nytt album.

The Long Ryders öppnade med ”Gunslinger man” som är en av deras absolut bästa låtar. Det är lite ovanligt med 3 sångare i bandet, men alla sjunger bra och de växlade med varandra på ett bra sätt.

Efter ytterligare 2 gamla låtar kom de första 2 från den nya plattan ”Psychedelic Country Soul”, men de var tyvärr inte lika bra. Tyvärr verkade de lite dåligt inövade för man kan tycka att sångaren inte ska behöva ha låttexterna liggande på golvet som han står och tittar på hela tiden. Så var det faktiskt på nästan alla nya låtar.

En bit in i konserten tar det dock fart lite mer. ”(Sweet) Mental Revenge”, ”State of My Union” och speciellt ”I Want You Bad” är mycket bra.

Sid Griffin frågar om killen som önskade ”Capturing the Flag” hela tiden förra gången de var i Malmö var på plats denna kväll. Det verkade han inte vara. Men till skillnad från förra gången hade The Long Ryders nu repat in låten och jäklar vilket ös det var. ”Capturing the Flag” var kvällens bästa låt.

Andra halvan av konserten är klart bättre än den första. Det började med ”Capturing the Flag”, men ”I Had a Dream” och ”Final Wild Son” är också bra.

Ännu bättre blir det i ”You Just Can’t Ride the Boxcars Anymore” och i synnerhet i ”Lights of Downtown” som är helt lysande. Stephen McCarthy” sjunger.

Extranumren inleds med ”Walls” som är en mycket bra låt av Tom Petty – och som The Long Ryders har med på sitt nya album. Stephen McCarthy och Tom Stevens delar på sången. Sid Griffin bjuder på ett munspelssolo och Greg Sowders håller takten bakom trummorna.

Därefter följer en väldigt bra version av ”Looking for Lewis and Clark” samt titellåten på den nya skivan ”Psychedelic Country Soul”.

Jag hade inte förväntat mig att The Long Ryders skulle vara lika bra som den fantastiska konserten med The Alarm i Oslo knappt 2 veckor tidigare. Men jag hade förväntat mig lite mer. Det är lite för ojämna låtar för att bli en riktigt bra konsert. Sid Griffins humör verkar också vara lite ojämnt – ena stunden verkar han sur för något (oklart vad), men lite senare skoja och prata om saker från förra gången de var i Malmö.

Kvällens bästa låtar var ”Capturing the Flag”, ”Lights of Downtown”, ”Looking for Lewis and Clark”, ”Gunslinger Man” och ”Walls”.

The Long Ryders

Sid Griffin (sång, gitarr, munspel)
Stephen McCarthy (sång, gitarr, bas)
Tom Stevens (sång, bas, gitarr)
Greg Sowders (trummor)

The Long Ryders Setlist Folk å Rock, Malmö, Sweden, Psychedelic Country Soul Europe 2019

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.