The Rainmakers live i Skien

120127 - Biljett - RainmakersDen 27 januari 2012 såg jag The Rainmakers live på Parkbiografen i Skien.

Jag hade nätt och jämnt hämtat mig efter torsdagens suveräna konsert med Rainmakers i Oslo innan jag åkte tåg/buss till Skien där man fick pulsa runt i snömodden.

Rainmakers 120127På fredagskvällen var det dags för en ny rock’n’roll-explosion när Rainmakers rockade loss på Parkbiografen. Jag har lite svårt att beskriva hur mycket jag älskar detta rockband från Kansas City. Rainmakers är så otroligt bra att man får rysningar.

Konserten öppnar precis lika bra som dagen före – i synnerhet Snakedance, Downstream och Reckoning Day sätter den höga standarden. Missouri Girl och Given Time från senaste plattan är också riktigt bra.

Rainmakers 120127Information är kanske kvällens allra bästa låt. Pat Tomek är lika mäktig som Mighty Max Weinberg på trummorna och tillsammans med Bob Walkenhorst, Rich Ruth och Jeff Porter får de nästan taket att lyfta.

 

 

 

Rainmakers 120127Shiny Shiny är en annan fantastisk låt. Min gamla blogg var döpt efter en låtrad i denna kanonlåt ”Some things are classic, some things are just old”.

Denna konsert är om möjligt ännu bättre än i Oslo. Det är ett sagolikt tryck konserten igenom. Rich Ruth är så cool att se på scen och han låter även publiken hjälpa till när han sträcker basen mot oss som står längst fram.

Drinkin’ on the Job bjuder på spelglädje som få andra låtar och I Talk With My Hands är en grym upplevelse.

Publiken jublar till öset i Johnny Reb och denna kväll blir det t o m ett tredje extranummer med en lysande cover av Elvis-låten Burning Love.

Rainmakers 120127Stort tack för ännu en makalös rock’n’roll-konsert. Detta slår det mesta jag varit med om. Eddie filmar alla Rainmakers spelningar under turnén och jag hoppas verkligen det kommer en live-DVD/CD så småningom.

Även denna kväll får jag chansen att prata lite med bandet. Rich Ruth tycker konserten i Skien slog Oslo. Det är extra kul när Jeff Porter kommer fram och kramar om mig ”Peter Hemgard, Peter Hemgard”. Det här är ett av världens absolut bästa band och dessutom några mycket trevliga personer.

Dagen efter är det dags att åka hem till Sverige igen (via Köpenhamn). En resa som tar lååång tid, men det tar man gärna efter 2 sådana fantastiska konserter.

The Rainmakers

Bob Walkenhorst (Sång, munspel & gitarr)
Jeff Porter (Gitarr & sång)
Rich Ruth (Bas & sång)
Pat Tomek (Trummor)

Förband
  • Okänt norskt band (som inte var bra)
Videos
The Wages of Sin

The Lakeview Man

Rockin’ at the T-Dance

Drinkin’ on the Job

Johnny Reb

Burning Love

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.