True Lies live i Malmö

Den 17 februari 2017 såg jag True Lies på Folk å Rock i Malmö.

Jag köpte några skivor av Malmöbandet True Lies i början av 90-talet och har lyssnat på dem sedan dess. Jag hade aldrig tidigare hört bandet live och såg fram emot spelningen.

Det var fullt bland publiken på Folk å Rock när True Lies inledde konserten på bästa sätt med låten ”Birds of Prey”. Per Olin, Anders Ragnarsson och Erik Fagerberg har varit med i True Lies under alla år medan Lasse Paulström (fd Dolkows och Loserville) och Johan Eklund (fd Babies och Babylon Blues) är nya i bandet.

”Ride” var en av de bästa låtarna under första halvan av spelningen. Den följdes av ”Pretty Awful” och ”Gotta Get” som också var mycket bra. Det är hög volym, härliga elgitarrer och ett bra tryck – precis som det ska vara på en bra rockkonsert.

Det blev lite lugnare tempo i ”Rachel”.

True Lies har inte spelat så mycket tillsammans de senaste åren, men av det märktes inget. Det är riktigt bra musiker som hade kul på scen och bjöd på en mycket bra spelning. Och publiken gillade verkligen det vi fick höra. Det var stora applåder och jubel efter varje låt.

Kvällens bästa låt kom mitt i konserten. Sångaren Per Olin sa att nu ska vi spela en av våra lugnaste låtar. ”Blame” är en fullständigt lysande låt som visserligen börjar ganska lugnt, men som bara växer och växer i tempo. Johan Eklund öser på rejält bakom trummorna. Så jäkla bra!!!

”Willie’s Wonderland” och ”Shout Out Loud” är sista låtarna före extranumren.

De tidigare bandmedlemmarna Micke Harrsjö och Max Schumacher hade hela kvällen stått och diggat längst fram i publiken, men kom upp på scen och både tackade och skämtade med sina kompisar. Kul att se sådan värme mellan bandmedlemmar som spelat tillsammans i ca 25 år – och inte minst hur de hälsade sina ”ersättare” välkomna. En av kvällens höjdpunkter.

En grymt bra konsert avslutades med 4 extranummer. Bäst av dessa var ”Whore” och ”For the Sake of Appearances”.

True Lies Setlist Folk å Rock, Malmö, Sweden 2017

True Lies

Per Olin (sång, tamburin)
Anders Ragnarsson (gitarr, sång)
Lasse Paulström (gitarr, sång)
Erik Fagerberg (bas)
Johan Eklund (trummor)

 

Videos

Se alla låtarna från konserten nedan

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.