Ulf Lundell live på Kronovall

Den 20 juli 2022 såg jag Ulf Lundell live på Kronovalls Slott utanför Tomelilla.

Jag har sett Ulf Lundell live många gånger tidigare och såg fram emot konserten på Kronovall (där jag också såg honom 2010).

Lundell öppnade mycket bra med ”Den vassa eggen” och sedan ”Ut ikväll”.

Den följs av ”Evangeline”. En alldeles strålande inledning på konserten.

Ulf Lundell säger att han på de inledande konserterna under årets sommarturné spelat hela albumet ”Kär och galen” (som i år blir 40 år), men att de tröttnade. Han spelar dock både ”Öppna landskap” och ”Herrarna”.

För att svalka i sommarhettan spelar han lite senare ”Snön faller och vi med den”.

Förutom inledningen har första halvan inte sådär, men andra halvan är helt lysande. Det börjar med en kanonbra version av ”Ryggen fri”.

Som alltid har Ulf Lundell ett mycket bra band med sig. Janne Bark är lika bra som alltid på gitarr, Andreas Dahlbäck (trummor), Surjo Benigh (bas), Jens Frithiof (gitarr), Marcus Olsson (klaviatur, saxofon) och David Nyström (klaviatur).

Lundell tar några välkända toner på munspelet och drar igång kvällens bästa låt. ”Förlorad värld” från albumet ”På andra sidan drömmarna” är en makalöst bra låt. Lundell är på strålande humör och sjunger lika bra som alltid. Och nu kommer även publiken igång på allvar.

”Tranorna kommer” är en av de bästa låtar han gett ut på flera år. Mitt i den suveräna ”Om sommaren” får vi ett långt och kul mellansnack.

Det blir också en 3:e låt från ”Kär och galen”. Förutom titellåten har ”Lycklig, lycklig” alltid varit min största favoritlåt från detta klassiska album. Härlig ”rock’n’roll.

Lite senare är det dags för extranummer. Den första omgången består av först ”Jag saknar dej” och sedan den lysande ”Gå ut och var glad” från Lundells bästa skiva ”Club Zebra”.

Därefter blir det ännu mer ösig rock i ”Gott att leva”.

Bandet lämnar scen på nytt, men kommer in ännu en gång och avslutar en bra och 2,5 timmar lång konsert på bästa sätt. Vad kan vara bättre som sista låt när han spelar på Österlen än ”Måne över Haväng”.

Kvällens bästa låtar var ”Förlorad värld”, ”Lycklig, lycklig”, ”Om sommaren”, ”Gå ut och var glad” och ”Gott att leva”.

Band

Ulf Lundell (sång, gitarr, munspel)
Janne Bark (gitarr, sång)
Jens Frithiof (gitarr, sång)
Surjo Benigh (bas, sång)
Andreas Dahlbäck (trummor)
Marcus Olsson (klaviatur, saxofon, sång)
David Nyström (klaviatur)

Ulf Lundell Setlist Kronovalls Slott, Tomelilla, Sweden 2022

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.