Volbeat live i Norje

Den 9 juni 2022 såg jag Volbeat live på Festival Stage under Sweden Rock Festival i Norje.

Jag har sett Volbeat live 2 gånger tidigare, varav den ena på Sweden Rock 2014.

Det är massor av folk framför Festival Stage när Volbeat kommer in på scen och öppnar med en bra version av ”The Devil’s Bleeding Crown”, som följs av ”Pelvis on Fire” och ”Temple of Ekur”.

Sedan är det dags för den första stora höjdpunkten under konserten. ”Lola Montez” är Volbeats bästa låt. Det är makalöst bra. Den följs av strålande versioner av ”Ring of Fire” och ”Sad Man’s Tongue”.

”Fallen” är också mycket bra.

Lite senare kommer ”Wait a Minute My Girl”, som är det i särklass bästa låten på nya plattan ”Servant of the Mind”.

Kanonlåtarna fortsätter. ”Wait a Minute My Girl” följs av en lysande ”Black Rose” från albumet ”Seal the Deal & Let’s Boogie”.

En av de första låtarna jag hörde med Volbeat var deras cover av ”I Only Wanna Be with You”. Det var Dusty Springfield som släppte låten 1963 och man kan väl säga att Volbeats version är lite tyngre… Jag har älskat den från första stund, men hade aldrig hört den live förrän denna kväll. Visserligen i en kortare version som avslutning på ett medley, men ändå! Magiskt!

Sista låten före extranumren är ”Doc Holliday” från skivan ”Outlaw Gentlemen & Shady Ladies”.

Volbeat lämnar scenen till stora applåder, men är snart tillbaka igen. Extranumren börjar med ”The Sacred Stones” och ”Die to Live”. Sedan frågar Michael Poulsen publiken vilken låt de vill höra och då är det ingen tvekan. Tidigare under turnén har Volbeat inte spelat ”For evigt”, men jag är väldigt glad vi fick höra den på Sweden Rock Festival. ”For evigt” är en helt magisk låt och de bjuder på en strålande version.

Michael Poulsen bjuder upp ett antal barn på scen och sedan drar Volbeat igång den avslutande ”Still Counting”, som också är en av Volbeats allra bästa låtar. Så jäkla bra.

Volbeat är ett grymt bra liveband och bjöd på en kanonbra konsert. Bästa låtarna var ”Lola Montez”, ”For evigt”, ”I Only Wanna Be with You”, ”Black Rose”, ”Sad Man’s Tongue” och ”Still Counting”.

Volbeat

Michael Poulsen (sång, gitarr)
Rob Caggiano (gitarr, sång)
Kaspar Boye Larsen (bas, sång)
Jon Larsen (trummor)

Övriga musiker

Mark Grave (sång, låt 8)
??? (piano, låt 10)
??? (saxofon, låt 10)

Evenemang

Volbeat Setlist Sweden Rock Festival 2022 2022, Servant of the Road

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.