Volbeat live i Stockholm

Den 29 november 2019 såg jag Volbeat live på Tele2 Arena i Stockholm.

Jag hade sett Volbeat live en gång 5 år tidigare på Sweden Rock Festival och har lyssnat mycket på dem sedan dess. Efter D-A-D tycker jag det är Danmarks bästa band.

Volbeat öppnade med ”Leviathan” från nya albumet ”Rewind, Replay, Rebound” som släpptes för några månader sedan.

Redan som andra låt kom min största favoritlåt av Volbeat. ”Lola Montez” är en helt fantastisk rocklåt och den får verkligen fart på en konsert.

”Lola Montez” följdes av ”Pelvis on Fire” som är en av de bästa låtarna på nya plattan. Lite senare kom nästa höjdare, ”The Garden’s Tale” från ”Rock the Rebel / Metal the Devil”.

Det märks att Johnny Cash är en inspirationskälla för Volbeat, inte minst i ”Sad Man’s Tongue” som också inleds med en del av ”Ring of Fire”. Det blir också hyfsad allsång från publiken.

Vi missade Danko Jones, som var ett av förbanden till Volbeat, men det gör inte så mycket för Danko Jones kommer tillbaka och hjälper Michael Poulsen med sången under den suveräna ”Black Rose”.

Sedan följer ett par mindre bra låtar innan det är dags för ”Fallen” som är mycket bra.

Lite senare är det dags för en av kvällens bästa låtar. ”For evigt” är en enormt bra låt, en av Volbeats absolut bästa. Lite coolt att se ljuset från flera tusen mobiltelefoner under låten på Tele2 Arena. Jon Larsen är lysande bakom trummorna.

Nästa låt är inte mycket sämre. ”Maybellene i hofteholder” från albumet ”Guitar Gangsters & Cadillac Blood” är kanonbra liksom Michael Poulsen och gitarristen Rob Caggiano.

Sista låtarna före extranumren är den lysande ”Lonesome Rider” från plattan ”Outlaw Gentlemen & Shady Ladies” och ”Last Day Under the Sun”, som är bästa låten från nya skivan.

Volbeat lämnar scenen, men är snart tillbaka till stora applåder. Extranumren är mycket bra. ”Let It Burn” och ”16 Dollars” är kanonlåtar och ”Still Counting” är ett perfekt att avsluta en konsert. Det blir både konfettiregn och stora svarta ballonger.

Volbeat är ett grymt bra liveband och Michael Poulsen är lika bra frontman. Ändå tycker jag inte konserten är lika bra som den jag såg 5 år tidigare. Det är tyvärr ganska vanligt när man ser konserter i Stockholm. Jag vet inte riktigt vad det är, men det tar sig inte lika bra som på andra ställen (framförallt i Malmö och Göteborg). Likväl var det en jättebra konsert. Sedan saknar jag några av Volbeats bästa låtar, som ”Heaven Nor Hell” och ”I Only Wanna Be With You”, men så är det nästan alltid – man får aldrig alla låtar man vill höra.

Bästa låtarna under konserten var ”Lola Montez”, ”For evigt”, ”Black Rose”, ”The Garden’s Tale”, ”Maybellene i hofteholder”, ”Let It Burn” och ”Still Counting”.

Volbeat

Michael Poulsen (sång, gitarr)
Rob Caggiano (gitarr, sång)
Kaspar Boye Larsen (bas, sång)
Jon Larsen (trummor, slagverk)

Övriga musiker

Danko Jones (sång – låt 8)

Publik

Ca 33 000

Recension

3 – Sofia Bergström, Aftonbladet

Förband

Volbeat Setlist Tele2 Arena, Stockholm, Sweden 2019, Rewind, Replay, Rebound

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.