Warner E. Hodges live i Klippan

Den 19 oktober 2017 såg jag Aces Night live på Norrehus i Klippan. Eric Ambel och Webb Wilder hade redan spelat när det var dags för Warner E. Hodges att avsluta kvällen.

Jag har sett Warner E. Hodges live massor av gånger, men då har det antingen varit med Jason & The Scorchers eller Dan Baird & Homemade Sin. Detta var första gången jag såg Warner spela sina egna låtar.

Warner E. Hodges inledde bra med ”I’m Your Man” från albumet ”Preachin’ the Gospel”. Såväl Eric Ambel som Webb Wilder hade varit bra, men nu höjdes allt ett snäpp till. Warner är en fullständigt lysande gitarrist (en av de allra bästa i världen enligt mig) och han gillar rock’n’roll på hög volym.

”Dirt” är en av de bästa låtarna på Warners senaste album ”Right Back Where I Started”, från vilket även de följande ”Where Did You Go” och ”Quarter After 4” kommer.

Eric Ambel sjunger den egna låten ”Garbagehead”. Det märktes att bandet hade kul på scen. Warner berättade att han hade sett AC/DC live över hundra gånger, men istället för att köra en av deras låtar blev det istället en tung cover på The Queens ”Tie Your Mother Down”.

Lite senare kom ”Back in Town”, titellåten ”Gunslinger” och ”Ain’t That Far Away” från albumet ”Gunslinger”. Speciellt ”Gunslinger” är en härlig rocklåt.

Sista låten före extranumren var titellåten från senaste albumet ”Right Back Where I Started” som är mycket bra.

Webb Wilder gör sina kompisar sällskap under extranumren. Tom Petty dog tyvärr några veckor tidigare och bandet hyllade honom genom 2 bra covers. Webb sjöng på ”Mary Jane’s Last Dance”. Den verkliga höjdaren var dock ”Runnin’ Down a Dream”. Herregud vilket ös det var. Jag har aldrig hört låten bättre – inte ens med Petty själv. Jag filmade låten… trodde jag… när jag stått med kameran uppe under hela låten upptäcker jag att jag missat trycka på record… Nåväl jag var där och fick höra ett suveränt band rocka loss fullständigt till en av Tom Pettys bästa låtar.

Det var otroligt kul att se hela bandet under extranumren. De är mycket skickliga musiker och Warner, Eric och Webb bytte instrument med varandra under tiden de spelade 🙂

Warner E. Hodges spelade många bra egna låtar, men det verkar som han tar i ännu mer när det kommer till andra artisters låtar. Jason & The Scorchers har alltid varit ett av mina absolut största favoritband. Deras version av Bob Dylans ”Absolutely Sweet Marie” är sanslöst bra, men kvällens version av samma härliga låt kommer sannerligen inte långt efter. Helt underbar rock’n’roll!!

En härlig rockkväll avslutades med Warner E. Hodges låt ”She’s Tuff”.

Warner Hodges Setlist Norrehus, Klippan, Sweden 2017

Band

Warner E. Hodges (sång, gitarr, bas)
Eric Ambel (gitarr, sång)
Andy Dye (bas)
John Powney (trummor)
Webb Wilder (gitarr, sång) (13-17)

Övriga artister

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.