Wilmer X live i Borgholm

Den 2 augusti 2018 såg jag Wilmer X live på Borgholms Slottsruin.

Jag hade sett Wilmer X 2 gånger tidigare i sommar, men det här är Sveriges genom tiderna bästa rockband. Wilmer X kan man se hur många gånger som helst.

Wilmer X börjar återigen på allra bästa sätt. Den lysande ”Hon är ihop med en insekt” från plattan ”Klubb Bongo”. Bra ös direkt.

Nästa låt är minst lika bra. ”Jag flippar ut” från albumet ”Silver” är en grymt bra och Jalle Lorensson briljerar på munspel.

Den tredje låten är ”Om en hund mådde så här”. Den här konserten startar med samma låtar och lika bra som på Sweden Rock Festival och Öja Slott.

Thomas Holst klappar igång publiken till en tung ”Möt mej i din djungel”. ”Jag är bara lycklig när jag dricker” har dock aldrig varit en av mina favoriter. Wilmer X gör en bra version av ”Slaget om en flickas hjärta”.

Sedan kommer ”Söt sak” och ”Den fria världen”. De här 4 låtarna hade de gärna fått bytt mot fler 80-talslåtar, men jag klagar inte. Resten av konserten är lysande.

Tempot ökar i ”Primitiv” från skivan med samma namn. Sticky Bomb öser på bakom trummorna. Janne Lindén inleder på elgitarr i ”Blod eller guld” som är en suverän låt från Wilmer X bästa album ”Djungelliv”. Publiken är inte lika bra som i Skåne, men bra nog för att skapa kul stämning tillsammans med bandet på scen.

”Vem får nu se alla tårar?” är en av Wilmer X bästa ballader. Jalles munspel är magiskt.

”För dum för pop” är en kvällens bästa låtar. ”Teknikens under” har alltid varit mycket bättre live än på skiva. Jalle och Thomas klappar igång publiken och ikväll är ”Teknikens under” en av de bästa låtarna.

”Spela under hot” är enormt bra. Extranumret ”Kör dej död” är sanslöst bra. Vilket ös! Vilken rock’n’roll!!!

Wilmer X har varit grymt bra i sommar. Jag har sett 3 fenomenala konserter. När det är som bäst är det helt magiskt. Till nästa turné (och den hoppas jag kommer mycket snart) hade önskat lite större omväxling av låtar mellan konserterna – och framför allt fler låtar från 80-talet då jag tycker Wilmer X var som allra bäst. Albumen ”Djungelliv”, ”Under hot”, ”Tungt vatten” och ”Teknikens under” innehåller i princip bara kanonlåtar. Har man gjort så otroligt många bra låtar som Wilmer X har gjort vore det kul att lyssna på fler av dem.

Tänk att åter få höra ”Kyss dynamit”, ”Leva eller lyda”, ”Svart guld”, ”O.K. i natt”, ”Leka med livet”, ”I dina vilda ögon”, ”Smaka egen medicin”, ”Blundar hellre än ser”, ”Du du du” och ”Hong Kong pop” live. ”Vem är den flickan?” fick jag höra i Öja, men det är Wilmer X bästa låt så den vill jag höra varje gång 🙂

Liksom i Öja spelar Wilmer X och Nationalteatern tillsammans samma kväll. Denna gång spelade Wilmer X först och det är jag mycket tacksam för. Efter en härlig Wilmer-konsert kunde jag åka hem istället för att genomlida Nationalteatern en gång till…

Wilmer X Setlist Borgholms Slott, Borgholm, Sweden 2018

Wilmer X

Nisse Hellberg (sång, gitarr)
Jalle Lorensson (munspel)
Thomas Holst (bas, sång)
Sticky Bomb (trummor, sång)

Övriga musiker

Janne Lindén (gitarr)

Betyg

4 – Christian Gustavsson, Barometern

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.