Dan Hylander & Orkester live i Malmö

Hylander, Dan - Den Försenade Mannen (stor)Den 17 mars 2011 såg jag och Maria på en kanonbra releasespelning med Dan Hylander & Orkester på St Gertrud i Malmö. Det var fullt av folk på den lilla puben på St Gertrud.

Dagen före släpptes Den försenade mannen, som är Dan Hylanders första skiva på 17 år. Jag har lyssnat på skivan hela helgen och det är en bra skiva – en blandning av härlig rock’n’roll och lugnare låtar.

110317 - Dan Hylander & OrkesterDan Hylander och violinisten Jannike Stenlund hade startat dagen tidigt då de var med i SvT:s nyhetsmorgon, men någon trötthet märktes verkligen inte under kvällen. Spelningen bestod av 5 låtar, varav 3 från den nya skivan. Trots det var första gången de nya låtarna spelades live lät det lika tajt som vanligt.

Första låten för kvällen var Aldrig för sent att bli ung, vilket är den allra bästa låten på nya skivan. Det är en grymt bra rocklåt, som är ännu bättre live. Vilket ös!!!

Därpå följer Vänta på att dö, som är Dans översättning av en låt av Townes van Zandt. Även detta är en ganska bra låt som finns med på Den försenade mannen. Jag har hört Vänta på att dö flera gånger tidigare då den fanns med på setlistan även på förra årets spelningar.

Förr var det värre än nu är första singeln från nya skivan och är en bra rocklåt även den. Därefter var det dags för en av Hylanders bästa låtar – Farväl till Katalonien. Kvällens spelning avslutades med covern på Willin’, som är en låt av George Lowell i Little Feat.

110317 - Jag & Nilla NielsenVi var på plats i god tid före spelningen och när man bandet ska gå till logen passerar de rummet vi sitter lite längre bak i. Just när Nilla Nielsen är på väg in i logen får hon syn på mig, vänder direkt och kommer för att hälsa och ge mig en kram ”Heeej! Jag visste ju inte att du skulle komma”. Sånt värmer. Efter spelningen hade jag det stora nöjet att prata mer med Nilla och de övriga i bandet. Det är alltid lika kul att träffa dessa fantastiska musiker och människor.

Setlista

  1. Aldrig för sent att bli ung
  2. Vänta på att dö
  3. Förr var det värre än nu
  4. Farväl till Katalonien
  5. Willin’

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Jannike Stenlund (Fiol & sång)

Videos
Aldrig för sent att bli ung

Förr var det värre än nu

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.