Dan Hylander & Orkester live i Malmö

Dan Hylander & Orkester 110806Den 6 augusti 2011 såg jag Dan Hylander & Orkester live på St Gertrud i Malmö. Regnet öste ner och jag har inte varit så blöt på en konsert på 20 år, men herregud vad kul det var. Alltid kul att prata med Stefan som ständigt har nya historier och gör allt för att stämningen ska vara på topp.

Dan Hylander & Orkester öppnade i ett rasande tempo med Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte. Det var kul att höra att Du är det vackraste kommit tillbaka på setlistan.

Jannike Stenlund sjöng Tomorrow can wait, Janne Bark sjöng Bara en man och Nilla Nielsen sjöng Higher ground. Alla tre var mycket bra (speciellt Nilla) och de fick massor av applåder.

Dan Hylander & Orkester 110806 (Nilla Nielsen & Janne Bark)

Andra halvan av konserten var helt fenomenal. Vädret blev bara sämre och sämre medan bandet blev bättre och bättre. Jag tror aldrig jag hört Farväl till Katalonien så bra som denna kväll – vilken allsång!

Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe och Skuggor i skymningen var också helt lysande.

Dan Hylander & Orkester 110806Bandet gick aldrig av scen, men tog en minuts paus före extranumren… Höst, Vykort vykort och Willin’ satte punkt för en lysande och mycket kul konsert.

Jag har sett många konserter i dåligt väder genom åren och det är alltid intressant att se hur artisterna hanterar detta. Många blir lite avslagna och gör en sämre spelning medan andra gör allt för att publiken ska glömma vädret och då kan konserten bli helt magisk. Det var oerhört kul att se att Dan Hylander & Orkester tillhör de senare. Dan själv var helt fenomenal denna kväll. Jag har nästan aldrig sett honom bättre (och då är det min 21:a Hylander-konsert). Resten av Orkestern var inte sämre – Janne, Nilla, Jannike, Johan, Bobby och Tomas gjorde alla en kanonspelning. Ni fick oss att glömma ösregnet och ha hur jäkla kul som helst. Tack!!!

Jag hann prata lite kort med Nilla, Jannike, Johan och Svante innan vi åkte hemåt. Jag lovar, min tröja hade inte varit blötare om jag badat i kanalen (det tog 3 dygn för den att torka). Senast jag var så här blöt efter en konsert var 1991 när jag såg Bryan Adams och ZZ Top i Köpenhamn. Till skillnad från den gången (där jag ändå hade skinnjacka, som färgade av sig och förstörde den vita Pogues-tröjan jag hade under) slapp vi denna gång övernatta dyngsura på flygbåtsterminalen i Köpenhamn…

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Jannike Stenlund (Fiol & sång)

Förband
Videos
Du är det vackraste

Solregn

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.