Dan Hylander & Orkester live i Ystad

Den 12 oktober 2013 såg jag en konsert med Dan Hylander & Orkester på Ystads Teater. Jag hade vunnit biljetten av Radio4U.

131012 Dan Hylander & Orkester 02För några år sedan såg jag många konserter med Dan Hylander & Orkester, men nu hade det gått 1,5 år sedan sist. Det hade skett en del förändringar under tiden.

Därefter kom resten av bandet in på scen och det blev bättre tryck i konserten. 21/3 och Bella notte var lika bra som tidigare och lite senare kom Aldrig för sent att bli ung och Vykort vykort. När bandet öser på i dessa och andra rockiga låtar visar de hur bra och samspelta de är. Janne Barks Bara en man är också en suverän låt som tillhör de bästa under kvällen.

131012 Dan HylanderDet hade tillkommit en del nya (äldre) låtar i spellistan, bl a Hon har en man, som spelades live för första gången. Tyvärr var det ingen av dessa som direkt lyfter konserten, snarare tvärtom. Smaken är förstås olika, men med tanke på hur många bra låtar Dan Hylander gjort tycker jag en del låtval är lite konstiga.

Jag har alltid gillat artister som bjuder på mellansnack och Dan Hylander tillhör de som är bra på detta. Men det finns en gräns när det övergår från att vara kul och har koppling till låtar/konsert till när det blir tramsigt.

Det som däremot var riktigt kul var att Levandelivet är tillbaka. Det är en av Dans absolut bästa låtar. Avslutningen före extranumren är konsertens absoluta höjdpunkt. I hemlighet, Levandelivet, Solregn, Farväl till Katalonien, Svart kaffe och Skuggor i skymningen är lysande rocklåtar.

131012 Dan Hylander & OrkesterDet sämsta med Hylanders konserter är de långa tradiga solon som finns i flera låtar. När dessa pågår i flera minuter blir jag bara uttråkad och börjar surfa på telefonen…

Dan Hylander & Orkester består av bra musiker och de är ett mycket bra liveband. Låtvalen kan dock bli bättre.

Det var kul att se bandet live igen, men konserten var tyvärr mer ojämn än tidigare. När den är som bäst är det riktigt bra, men så finns det också perioder som är det rakt motsatta.

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, slagverk, munspel & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Nina Åkerlund (Sång)

Videos
Och allt jag rymmer

Vykort vykort

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.