Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore with The Guilty Ones live i Falkenberg

Den 25 oktober 2019 såg jag Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore with The Guilty Ones live på Tryckhallen i Falkenberg.

Första gången jag hörde en låt med Dave Alvin när han och hans bror Phil Alvin spelade i The Blasters i den lysande filmen ”Streets of Fire” (som har det bästa soundtrack som finns.

Jag hade aldrig tidigare lyssnat på Jimmie Dale Gilmore, men han är också en del av gruppen The Flatlanders där även Joe Ely ingår – och han har jag lyssnat desto mer på.

Dave Alvin och Jimmie Dale Gilmore startade med titellåten från sitt album ”Downey to Lubbock”. Lite senare kom ”Johnny Ace is Dead” som var en av kvällens bästa låtar.

Låtarna under spelningen var en blandning av rock (främst när Dave Alvin sjöng) och country (främst när Jimmie Dale Gilmore sjöng).

Vi fick höra The Blasters-låten ”Long White Cadillac” som även den tillhörde de bästa. Till sin hjälp hade Dave och Jimmie kompbandet The Guilty Ones med Lisa Pankratz (trummor), Brad Fordham (bas) och Chris Miller (gitarr).

Efter några mindre bra låtar var det dags för en mycket bra cover av ”Get Together”. Flera olika artister har spelat in ”Get Together” och flera av dem har legat på listorna. Största framgång hade The Youngbloods med låten. Jag hörde den första gången på soundtracket till ”No Nukes” med Jesse Colin Young.

”Get Together” följdes av ”Dallas”, som måste vara en av The Flatlanders mest kända låtar (jag har den på en skiva med Joe Ely).

Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore lämnade scenen till stora applåder, men var snart tillbaka för extranummer. Den första var en bra cover av Sam Cookes ”Bring it on Home to Me”.

Bästa låten under extranumren var utan tvekan ”Marie Marie”, ännu en The Blasters-låt med Dave Alvin på sång.

Spelningen avslutades med en repris av ”Downey to Lubbock” och ”Down By the Riverside”.

Bästa låtarna under spelningen var ”Marie Marie”, ”Get Together”, ”Johnny Ace is Dead” och ”Long White Cadillac”.

Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore with The Guilty Ones

Dave Alvin (sång, gitarr)
Jimmie Dale Gilmore (sång, gitarr, munspel)
Chris Miller (gitarr, sång)
John Fordham (bas, sång)
Lisa Pankratz (trummor)

Förband

Dave Alvin and Jimmie Dale Gilmore Setlist Tryckhallen, Falkenberg, Sweden 2019

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.