KrebsFalch live i Helsingör

Den 3 mars 2024 såg jag en akustisk duo-konsert med Poul Krebs och Michael Falch på Kulturvaerftet i Helsingör.

Jag hade tidigare sett Michael Falch live 2 gånger (2022 med Malurt och 2023 solo). Poul Krebs hade jag aldrig sett tidigare, men han är en välkänd dansk artist även han. Tillsammans under namnet KrebsFalch gör de en akustisk turné.

KrebsFalch inledde med ”Kalder drømmerne tilbage”, som de släppte som singel förra året. Därefter följde några låtar jag inte känner till.

Poul Krebs låt ”CoPilot” var ganska bra och handlar om övningskörning med sin son. Flera av låtarna under konserten kom från KrebsFalchs album ”Tomandshånd” från 2015, bl a ”Frit svævende (i et øjebliks dans)”, titellåten ”Tomandshånd”, ”Derfra til evigheden” och ”Casablanca”.

Första setet var OK, men inte mycket mer. En av de bästa låtarna var Michael Falchs ”Ud af mørket”.

Efter en halvtimmes paus är KrebsFalch tillbaka på scen och nu skulle det bli mycket bättre. ”Den der elsker livet” och ”Til ære for dig” var bra, men ingenting mot låten som följde.

”I et land uden høje bjerge” är en otroligt bra låt. Michael Falch har skrivit låten och den finns med på hans album ”Det andet land” (1986). Det är den klart bästa låten från hans solokarriär.

Det märks tydligt att Michael Falch och Poul Krebs är goda vänner sedan länge och har spelat med varandra många gånger förr. De kompletterar varandra väldigt bra och det är mycket mellansnack och humor under konserten.

Lite senare kommer ”Den eneste i verden”, som är en av Malurts bästa låtar.

Sista låten före extranumren, Poul Krebs ”Fri som et forår” är också bra. KrebsFalch lämnar scenen till stora applåder, men är snart tillbaka för extranummer – och det är verkligen inte vilka som helst.

Först kommer Poul Krebs bästa och populäraste låt ”Sådan nogen som os”. Publiken bjuder på skön allsång.

Nästa låt var den absolut bästa under konserten. Malurts låt ”Mød mig i mørket” är helt lysande. Låten finns med på Malurts album ”Black-Out”, som var det första jag köpte med bandet. Även här hjälpte publiken till med allsången.

Konserten avslutas med ”De vildeste fugle”, som också är mycket bra.

KrebsFalch gjorde en bra akustisk duo-konsert. Ett antal bra låtar och mycket humor. Det var bättre än Michael Falch solo, men inte lika bra som Malurt. De bästa låtarna var ”Mød mig i mørket”, ”Den eneste i verden”, ”I et land uden høje bjerge”, ”Sådan nogen som os” och ”De vildeste fugle”.

KrebsFalch

Michael Falch (sång, gitarr, munspel)
Poul Krebs (sång, gitarr, munspel)

Turné

Tomandstur 2024

Publik

Ca 500 (utsålt)

KrebsFalch Setlist Kulturværftet, Helsingør, Denmark 2024

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.