Nilla Nielsen live i Helsingborg

140406 Nilla Nielsen 03Den 6 april 2014 såg jag Nilla Nielsen live på Dunkers Kulturhus i Helsingborg. Nilla spelade under Team Rynkebys välgörenhetsevenemang Konst för livet. Det var en mycket bra spelning av Nilla.

Konst för livet var en auktion där ett par hundra tavlor och andra föremål såldes på auktion till förmån  för Barncancerfonden. Nilla hade också målat en tavla ”Det stora blå”, som såldes för 1 000 kr på auktionen.

Nilla inledde med den underbara Higher Ground, som är min favoritlåt. Därefter The Girl You Used to Know som hon skrev till sin pappa.

 

140406 Nilla Nielsen 09Kommer inte att sova i natt är en mycket vacker kärlekslåt som var första singeln på albumet Så nära. Nilla gjorde en bra cover av U2:s I Still Haven’t Found What I’m Looking for.

The UFO Song är en härlig upptempolåt, som alltid får mig på bra humör, så också denna dag. Detsamma gäller den skånska reggaelåten En annorlunda kontaktannons. Många applåder och skratt från publiken.

Första setet avslutades med Om jag var Gud för ikväll. En låt som handlar om att göra världen bättre och som passade väldigt bra just denna dag. Därefter blev det paus och publiken gick runt och tittade på alla fina konstverk.

140406 Regina Lund & Nilla Nielsen 02I pausen pratade Nilla lite med Regina Lund som också skänkt tavlor till auktionen. Senast Nilla och Regina träffades var på en Amnestygala för några år sedan.

Nilla fortsatte med en repris på Higher Ground, en helt lysande version av Not Ready med vackert munspel och en cover av Nationalteaterns Men bara om min älskade väntar. Även den sistnämnda sjöng Nilla på skånska. Sedan dags för en nya paus.

Sista setet inleddes med en låt om att dela med sig – Ain’t Got Much. Den följdes av Eric Claptons sköna Wonderful Tonight.

 

 

140406 Nilla Nielsen 24Nillas spelning avslutades med 3 kanonlåtar. Så nära är fullkomligt lysande. Himmelen måste saknat sin ängel har Nilla tillägnat de saknade efter tsunamikatastrofen – vacker och sorglig på samma gång. Avslutningsvis en repris av Om jag var Gud för ikväll.

Efter att Nilla hade spelat började själva auktionen. Alla konstverk visades upp på scenen. Många hade lagt bud i förväg, men trots detta bjöds det på nästan varenda tavla. Många av konstnärerna fanns på plats. Budgivningen på Nillas konstverk slutade på 1 000 kr. Pengarna från denna och alla andra konstverk gick till Barncancerfonden – totalt 424 980 kr.

Nilla Nielsen Setlist Dunkers Kulturhus, Helsingborg, Sweden 2014

 

 

Band

Nilla Nielsen (sång, gitarr, munspel)

Evenemang

Konst för livet

Publik

150 st

 

 

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.