Aerosmith live i Norje

Aerosmith - 100610Den 10 juni 2010 såg jag Aerosmith live på Sweden Rock Festival i Norje.

Aerosmith var sist ut på Sweden Rocks andra dag. Jag hade aldrig tidigare sett dem live och det var en spelning jag verkligen hade sett fram emot.

Tidigare i år har det varit många artiklar i tidningarna om Aerosmiths framtid, ska de lägga av? Har Steven Tyler fått sparken?

Aerosmith - 100610Allt det där var som bortblåst – hela Aerosmith var på plats och när deras jättelika flagga som täckte hela Festival Stage föll började konserten med Love in an Elevator.

Även om Aerosmith har många bra låtar och Steven Tyler sjöng bra märktes det ändå ganska snabbt att det var något som fattades. Var fanns energin? Var fanns gnistan? Inte var det på Festival Stage i alla fall.

 

Aerosmith - 100610Joe Perrys ”duell” mot sig själv i Guitar hero på videoskärmen är bland det löjligaste jag sett på en rockkonsert. Och sedan dessa jävla solon…

Det fanns ändå några höjdpunkter under spelningen – Love in an Elevator och Livin’ on the Edge var mycket bra. Cryin’ är Aerosmiths bästa och en helt fantastisk låt (det är även min favoritvideo alla kategorier). I Don’t Wanna Miss a Thing är också en grym låt även om blåsten sabbar ljudet lite emellanåt.

Aerosmith

Steven Tyler (Sång)
Joe Perry (Gitarr)
Brad Whitford (Gitarr)
Tom Hamilton (Bas)
Joey Kramer (Trummor)

Evenemang

Sweden Rock Festival

Andra recensioner

3 – Anders Dahlbom (Expressen)
2 – Markus Larsson (Aftonbladet)

Videos
Livin’ on the Edge

Cryin’

I Don’t Want to Miss a Thing

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.