Brian Fallon live i Göteborg

Den 28 april 2022 såg jag Bryan Fallon live på Pustervik i Göteborg.

Brian Fallon slog igenom med sitt band The Gaslight Anthem. Det är bedrövligt av mig att jag inte upptäckte detta fenomenala band från New Jersey förrän de hade lagt av. Sedan dess har Brian Fallon släppt 4 soloalbum

Det var första gången jag såg Brian Fallon live, men mina förväntningar var höga. Jag skulle inte bli besviken.

Brian Fallon öppnade bra med ”Hard Feelings” och ”Lonely for You Only”.

Lite senare kommer första titellåten från Brian Fallons suveräna första soloalbum ”Painkillers”. Pustervik var fullpackat och det var en mycket bra konsert, men jag såg mer än så. Jag såg en publik som ville ha rock’n’roll. De flesta var betydligt yngre än mig (inte helt vanligt på de konserter jag ser och jag är fan långtifrån ung).

”Nobody Wins” är en av många lysande låtar på ”Painkillers”. Vilken röst han har.

”Nobody Wins” följs av några andra härliga låtar. ”If Your Prayers Don’t Get to Heaven” från albumet ”Sleepwalkers” är första låten med lite mer tempo. Ännu bättre är ”My Name Is the Night (Color Me Black)”. Härlig rock’n’roll och det märks tydligt att publiken vill ha mer ös än vad Brian bjuder på i flera andra låtar.

Sedan blir det lite lugnare igen, men ”Long Drives” (även den från ”Painkillers”) är mycket bra.

Konserten är bara en lite dryg timme lång, men avslutningen är helt magisk. Det är det bästa jag sett live på år och dag. ”Rosemary” och ”A Wonderful Life” från ”Painkillers” är makalöst bra. Det här är precis den rock’n’roll jag alltid älskat. Brian Fallon sjunger otroligt bra och nu är det ös även i resten av bandet. Det är ett fenomenalt tryck på ett utsålt Pustervik. Publiken hjälper till med allsången i ”A Wonderful Life”.

I don’t wanna survive, I want a wonderful life

Det senaste året har jag lyssnat väldigt mycket på både The Gaslight Anthem och Brian Fallon solo på YouTube. Denna kväll spelas inga Gaslight Anthem låtar. Förutom en låt av The Horrible Crowes (ett annat av Brian Fallons band) är det bara låtar från Brians soloskivor.

Det kunde varit fler låtar med ös i, men trots det är det en mycket bra konsert. Det är något speciellt med rockartister från New Jersey. Konserten avslutas med en kanonbra version av ”Smoke”.

Brian tackar publiken och avslutar med att säga att vi kanske ses i sommar igen. Dagen efter kollar jag på både Brian Fallons och The Gaslight Anthems hemsidor och möts av en otroligt glädjande nyhet. The Gaslight Anthem kommer tillbaka. De kommer att spela in en ny skiva och kommer att turnera i USA och Europa i sommar. Än så länge är det bara konserter i Storbritannien, Irland och Tyskland, men vågar man hoppas…

Brian Fallon är grymt bra, men The Gaslight Anthem är ett betydligt bättre band än det han hade med sig i Göteborg. The Gaslight Anthem är ett av de absolut bästa banden som kommit fram på 2000-talet. Och det märks verkligen att publiken älskar musiken.

Brian Fallon & The Howling Weather

Brian Fallon (sång, gitarr)
??? (bas)
??? (trummor, sång)
??? (piano, sång)

Förband

Brian Fallon Setlist Pustervik, Gothenburg, Sweden, EU/UK Tour Spring 2022

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.