Bruce Springsteen & The E Street Band live i Göteborg

Den 8 juni 1985 såg jag den bästa konsert jag någonsin sett – Bruce Springsteen & The E Street Band på Nya Ullevi i Göteborg.

850608 - Biljett - Bruce Springsteen

Det har gått många år och jag har sett ett par hundra konserter sedan dess, men ingen har varit lika bra – och jag är ganska säker på att ingen någonsin kommer att bli. Det är egentligen omöjligt att förklara hur bra detta var – man måste helt enkelt ha varit på plats. Det var dagen efter jag tog studenten och vi var på plats på innerplan redan på eftermiddagen och satt och väntade i strålande solsken.

Bruce_Springsteen,_Konzert_in_der_DDRNär konserten drog igång var det till en mycket mäktig Born In The USA med the Mighty Max Weinberg som slog hårdare än jag sett någon annan trummis göra. Detta följdes av helt otrolig rock’n’roll i makalösa Badlands och Out In The Street.

Sedan något lugnare i Johnny 99, mer ös i Atlantic City och allsång till The River. Det finns ingen setlista som kan mäta sig med denna konsert… Working On The Highway, Prove It All Night, Glory Days, The Promised Land, Thunder Road. Detta är musiken jag älskar!

Inledningen av Hungry Heart är grym när publiken sjunger hela första versen. Denna följs av en grym uppvisning i Cadillac Ranch.

 

Avslutningen är helt enorm: Because The Night, Rosalita (Come Out Tonight), en vacker cover av Elvis Can’t Help Falling In Love, Born To Run, Bobby Jean, Ramrod och sedan den legendariska 20-minutersversionen av Twist And Shout som orsakade så stora sprickor på Ullevi att det dröjde länge innan nya konserter spelades där.

Man var ung och lycklig på en sagolik konsert med världens bästa rockband. Oslagbart!!!

 

Bruce Springsteen & The E Street Band

Bruce Springsteen (Sång, gitarr & munspel)
Roy Bittan (Piano & synthesizer)
Clarence Clemons (Saxofon, percussion & sång)
Danny Federici (Keyboards)
Nils Lofgren (Gitarr & sång)
Patti Scialfa (Gitarr, percussion & sång)
Gary Tallent (Bas)
Max Weinberg (Trummor)

Turné

Born in the U.S.A. tour

Publik

64 312 st (publikrekord)

Andra recensioner

5 – Mats Olsson, Expressen
5 – Lasse Anrell, Aftonbladet
5 – Olle Berggren, Kvällsposten

Audio – hela konserten

Videos från turnén 1985
Born in the U.S.A.

Cadillac Ranch

3 Responses

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.