Dan Hylander, Janne Bark & Calle Kristiansson live i Kristianstad

Den 13 juli 2011 åkte jag till Kristianstad för att se Hoola Bandoola Band och Wilmer X. Kvällen före fick jag reda på att Dan Hylander, Janne Bark och Calle Kristiansson skulle spela som gatumusikanter under samma dag på Kristianstadsdagarna, men det var tidigt på eftermiddagen så jag hade ingen möjlighet att hinna i tid.

110713 Dan Hylander, Janne Bark, Calle Kristiansson 8Jag hade dock lite tur. Det dåliga sommarvädret gjorde att gatumusikanternas framträdande sköts framåt under eftermiddagen. Vi missade början, men fick ändå höra ett antal låtar.

Hylander, Bark och Kristiansson satsade på att få in mer pengar under någon timme som gatumusikanter än vad Lady Gaga fick för den mest spelade låten under 2010 på Spotify. Jag tror faktiskt de lyckades…

 

110713 Dan Hylander, Janne Bark, Calle KristianssonDet var även ganska kul att se att det lokala A-laget istället för pengar skänkte några öl…

Publiken fick höra både Hylanders/Barks/Kristianssons egna låtar och olika covers. Dan Hylander bjöd bl a på klassikerna Farväl till Katalonien och Svart kaffe. Janne Bark bjöd bl a på Triads jullåt Tänd ett ljus! Jag har aldrig lyssnat på Calle Kristiansson tidigare, men även han bjöd på egna låtar. Vi hann även prata lite med Dan och Janne efter spelningen.

Det var kanske inte riktigt lika många runtom som vid Bruce Springsteens legendariska spelning som gatumusikant på Ströget i Köpenhamn 1988, men det var väldigt många som stannade och orsakade en del trängsel vid hörnan av Cardellsgatan/Östra Boulevarden i Kristianstad.

Setlista
  • Farväl till Katalonien
  • Wild Thing
  • Keep on Rockin’ in the Free World
  • Tänd ett ljus
  • Svart kaffe

Övriga låtar minns jag inte

Band

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Sång & gitarr)
Calle Kristiansson (Sång & gitarr)

Evenemang

Kristianstadsdagarna

Videos
Svart kaffe

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.