Dan Hylander & Orkester live i Kristianstad

Dan Hylander & Orkester 100715Den 15 juli 2010 såg jag Dan Hylander & Orkester live på Stortorget under Kristianstadsdagarna.

Tyvärr försenades spelningen en hel del pga strul med ljudet. Arrangören av Kristianstaddagarna borde ha lite mer tid mellan de olika framträdandena på samma scen, då det var likadant strul för Local Heroes, som var på scen före Dan Hylander. Strulet gjorde att ett antal låtar fick strykas eftersom sluttiden skulle hållas.

 

Dan Hylander & Orkester 100715Som tidigare inleds konserten med Bella notte, som är en av Dan Hylanders absolut bästa. Den följs av ytterligare en klassiker – 21/3.

Lite senare kommer Bara en man av ”lokalförmågan” Janne Bark (som bor i Kristianstad) och sedan den härliga Higher Ground från vackra Nilla Nielsens nya skiva med samma namn.

Avslutningen av konserten är lysande (Solregn, Svart kaffe, Skuggor i skymningen, Farväl till Katalonien och Willin’).

Det var ännu en kanonspelning. Dan och resten av bandet är precis lika bra som under vårturnén. Närmast kan de ses på Sommarrock i Svedala på lördag. Janne Bark har dock fått lite kompledigt för ett par veckors turnerande med Ulf Lundell (jag ska se dem på onsdag på Kronovalls Slott utanför Tomelilla).

Nilla Nielsen (Dan Hylander & Orkester) 100715Efter konserten pratar jag lite med Nilla Nielsen och köper hennes nya skiva – Higher Ground. Jag lyssnar igenom denna på vägen tillbaka mot Tomelilla. Det kommer en liten recension så småningom som utlovat Nilla, men efter att ha hört den en gång låter det mycket bra.

 

 

 

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr, slagverk & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)

Evenemang
Videos
Bella Notte

Skuggor i skymningen

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.