Dan Hylander & Orkester live i Malmö

100514 - Dan Hylander & OrkesterDen 14 maj 2010 såg jag åter Dan Hylander & Janne Bark Band. Det var turnéavslutning på ett fullsatt Palladium i Malmö. Detta var min 4:e Hylanderkonsert under vårturnén – och det var den bästa.

Under de inledande tonerna av första låten hör jag Stefan Nilsson (vice turnéledare) säga ”Nu reser vi oss – man kan fan inte sitta till det här”. Han har helt rätt – Bella notte som är första låten är en av Dan Hylanders absolut bästa. Den följs av ytterligare en klassiker – 21/3 med Jannike Stenlund på munspel.

100514 - Dan Hylander & Orkester (Nilla Nielsen)Lite senare kommer en mycket bra version av Och allt jag rymmer, som var den låt som efterfrågades mest på en Internetomröstning. Därpå ny skönsång – först en bra rocklåt av Janne Bark och sedan den vackra Higher Ground av den lika vackra Nilla Nielsen.

Förutom bra rockmusik innehåller kvällen även mycket humor, som t ex Janne Barks historia om den första låten han skulle lära sig.

 

100514 - Dan Hylander & OrkesterUngefär mitt i konserten reser sig plötsligt trummisen Johan Hängsel och går fram till mitten av scenen. Det är dags för bandets tack till Dan Hylander. Alla bandmedlemmar är iförda röda lösnäsor när Johan överlämnar en påse dyrt flytande godis.

Det var också mer fart i publiken denna kväll än för en månad sedan på Palladium. Det var ingen som satt ner under de sista 8-10 låtarna. Det är inte så konstigt – avslutningen av konserten är fullkomligt briljant.

Dan Hylander är bättre än någonsin och till sin hjälp har han ett fullkomligt lysande rockband – Janne Bark, Nilla Nielsen, Jannike Stenlund, Tomas Pettersson, Johan Hängsel och Bobby Djordjevic.

100514 - Efterfest med Dan Hylander & OrkesterStort tack för en grym vårturné – jag ser redan framemot kommande konserter. Stort tack även till de mycket trevliga turnéledare (Mikael och Stefan), som bjöd in mig till bandets efterfest på Clarion Hotel.

Det var mycket trevligt att pratas vid bandmedlemmar m fl över några öl (nåja, öl för dom, läsk för mig – jag skulle ju köra till Ystad efteråt. Väl framme i Ystads sandskog blev det dock en öl även för mig). Inte nog med att det är ett jäkla bra rockband – det är även mycket trevliga personer. Jag uppskattar det verkligen.

100514 - Dan Hylander & Orkester (Nilla Nielsen)Men hur kul konserten och efterfesten än var kommer jag mest ihåg kvällen av en annan orsak. Detta var första gången jag pratade med den fantastiska sångerskan Nilla Nielsen och köpte hennes skivor. Detta har Nilla glömt, men jag kommer ihåg det mycket väl. Jag hade tänkt köpa en av hennes skivor och frågade vilken som var bäst… svaret kom på skön skånska:

”Det kan väl inte jag säga – jag gillar ju båda”

Då var det ju bara till att köpa båda… Och det har jag aldrig ångrat – Redemption Sky och Shellshocked är helt lysande och visade mig att det fortfarande fanns otroliga artister att upptäcka 🙂

 

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr, slagverk & sång)
Jannike Stenlund (Fiol, munspel, slagverk & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)

Förband
Mina videos
Nilla Nielsen – Higher Ground

Dan Hylander – Du är det vackraste

Dan Hylander – Farväl till Katalonien

Dan Hylander – Vykort, vykort

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.