Dan Hylander & Orkester live i Malmö

110325 - Dan Hylander & OrkesterDen 25 mars 2011 såg jag turnépremiären med Dan Hylander & Orkester på KB i Malmö.

Inledningen av konserten är grym: Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte. Vilka låtar!!! – det är fullt ös från början. Därefter kommer nya lugna, vackra Riberalta och lite vemodiga Vänta på att dö. För att sedan rocka loss igen med Stå upp (och bli räknad med).

 

Janne Bark öser på för fullt i Bara en man och Nilla Nielsen sjunger underbart i den magnifika Higher Ground (förra årets allra bästa låt). Dan Hylander har samlat ett av Sveriges bästa band och han låter bandmedlemmarna ta plats och visa vilken oerhörd talang de har. Jannes och Nillas kanonlåtar gör att konserten lyfter ännu mer och det märks att publiken uppskattar det hela – applåderna dånar på KB.

110325 - Dan Hylander & OrkesterSedan sprakar det loss i en rock’n’roll-show. Klassikerna Farväl till Katalonien och Solregn – sedan nya Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe och Skuggor i skymningen. Sista låten före extranumren är I minnen, som inte spelades under förra året.

Extranummer i form av Vykort vykort, Höst (till Eva så länge jag kan gå) och Willin’ sätter punkt för en fullkomligt lysande konsert.

110325 Dan Hylander & Orkester 19Det finns så många saker som gör detta band till ett av Sveriges bästa. Dan själv naturligtvis med sin sång, gitarrspel och humor. Nilla Nielsens underbara sångröst, den briljanta violinisten Jannike Stenlund, Johan Hängsels superba trummor, den ständigt leende basisten Bobby Djordjevic, Tomas Pettersson som glänser på orgel och den bäste svenske gitarristen av dem alla: Janne Bark. Och inte minst – samspelet dessa lysande musiker emellan. Kvällen till ära får de dessutom hjälp av en ung kör på de sista låtarna.

Som vanligt blandas fantastiska låtar med massor av kul mellansnack (mycket Zlatan och annan fotboll från Malmööö blir det). De nya låtarna från Den försenade mannen som släpptes veckan före mixas med de äldre på ett sätt som gör att man tror att de spelats hur många gånger som helst – även om vissa av dem istället spelas för första gången live.

110325 - Dan Hylander & Orkester (Jannike Stenlund)Efter konserten får jag ännu en gång det stora nöjet med att prata med de flesta i bandet. De verkade mycket glada över kvällens spelning och det ska de verkligen vara. Jag hoppas de tar med sig känslan från denna premiär-succé under resten av turnén. Ett stort tack till Nilla, som bjöd in mig på gästlistan till spelningen i Sölvesborg dagen därpå.

Detta var min 15:e Hylander-konsert och många har varit grymt bra, men ingen har varit så sanslöst bra som denna. Tack Dan, Nilla, Jannike, Johan, Janne, Bobby och Tomas. Ni var helt fantastiska.

 

 

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Jannike Stenlund (Fiol & sång)

Recension

3 – Per Hägred (Expressen)

Förband
Videos
Riberalta

Stå upp (och bli räknad med)

Higher Ground

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.