Dan Hylander & Orkester live i Stockholm

Den 10 maj 2011 såg jag Dan Hylander & Orkester live på Södra Teatern i Stockholm. Denna konsert var uppskjuten från i höstas, då Dan blev sjuk. Denna kväll var han dock i toppform och på ett lysande spelhumör – liksom resten av bandet. Kul också att ta en öl och snacka lite rock’n’roll med Chrille före spelningen.

110510 Dan Hylander & OrkesterSpelningen började i ett rasande tempo med Förr var det värre än nu, 21/3 och Bella notte. Vilka låtar!!! Riberalta var åter precis lika härlig som vanligt, nu när Nilla Nielsen åter var med – hon och Dan sjunger helt otroligt tillsammans i denna låt.

Bara en man (Janne Bark) och Higher Ground (Nilla Nielsen) var också några av kvällens verkliga höjdare.

 

110510 Dan Hylander & Orkester 17En sak som alltid slagit mig när jag varit på konserter i Stockholm är hur jäkla trög publiken är. Hur man kan fortsätta sitta under Farväl till Katalonien, Solregn, Aldrig för sent att bli ung, Svart kaffe och Skuggor i skymningen är en fullständig gåta.

Jag har sett Dan Hylander 19 gånger och detta har inte hänt en enda gång tidigare… Det verkar inte heller ha någon större betydelse vilket band som spelar – det har t ex varit trögt även på Springsteens konserter.

Det är sådan otrolig skillnad mot den lysande publik som t ex finns i Göteborg (vilket ju är förståeligt då det här finns ett Blåvitt fotbollslag som brukar bjuda på underhållning på Ullevi) och i Malmö (trots brist på bra fotbollslag…).

110510 Peter, Jannike, Tomas (Dan Hylander & Orkester)

Foto av Stefan Nilsson

Konserten avslutas med 4 extranummer och under en fullkomligt suverän Vykort vykort reser sig t o m denna publik.

Dan Hylander & Orkester gjorde en av sina bästa konserter och hade det varit någon annanstans hade det förmodligen varit rent magiskt. Det var en grymt bra konsert och väldigt kul att prata med alla efteråt.

 

 

Dan Hylander & Orkester

Dan Hylander (Sång & gitarr)
Janne Bark (Gitarr & sång)
Bobby Djordjevic (Bas & sång)
Johan Hängsel (Trummor & sång)
Nilla Nielsen (Gitarr & sång)
Tomas Pettersson (Klaviatur & sång)
Jannike Stenlund (Fiol & sång)

Förband
Videos
Higher Ground

I minnen

Aldrig för sent att bli ung

Vänta på att dö

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.