Nilla Nielsen live i Helsingborg

Den 20 mars 2024 såg jag Nilla Nielsen live i Allhelgonakyrkan på Råå i Helsingborg.

Jag hade sett Nilla live 136 gånger tidigare och såg fram emot hennes lunchkonsert med egna låtar. Allhelgonakyrkan var i princip fullsatt.

Nilla öppnade mycket bra med ”The Girl You Used to Know”, en låt hon skrev till sin pappa. Den följdes av en mycket bra version av ”Ain’t Got Much”, som Nilla skrev efter en resa till Nepal. Båda dessa låtarna kommer från Nillas debutalbum ”Redemption Sky”.

Nästa låt är en av mina största favoritlåtar med Nilla Nielsen. ”Let Me Shine for You” är bara släppt som singel och strax före jul fick jag höra den live för första gången – då med i kör. Idag spelade Nilla solo, men ”Let Me Shine for You” var minst lika bra ändå. En otroligt vacker låt.

If you’re trying to stand but keep falling down
If you cannot reach I will hold you tight
If your soul is torn the way you can’t see the light
I will shine, I will shine for you

And I will be all that I can ever be for you if you’ll just
Let me shine for you

Att Nilla inte släppt ”Make Me Believe” på någon skiva alls är egentligen helt obegripligt. Det är en kanonbra låt som jag hoppas kommer på något album eller som singel framöver.

I år kommer det att bli 20 år sedan Tsunamikatastrofen i Sydostasien. Nilla Nielsen var på stranden i Thailand när tsunamin kom. Hon skadades svårt, men överlevde. Efteråt skrev hon ”Himmelen måste saknat sin ängel”, som tillägnades alla de som inte kom hem. Det är en stark och känslosam låt, som hon inte spelar så ofta live.

”Higher Ground” är den första låt jag hörde av Nilla. Det är en helt makalöst bra låt, som jag fortfarande tycker är en av hennes absolut bästa. Det var första gången sedan 2016 jag hörde den live.

En kanonbra lunchkonsert avslutades med ”Om jag var Gud för ikväll” från albumet ”Så nära”. Alla låtarna på konserten var bra och jag ser redan fram emot nästa konsert med Nilla. Vilken sångerska hon är!

Band

Nilla Nielsen (sång, gitarr)

Publik

Ca 100 st

Nilla Nielsen Setlist Allhelgonakyrkan, Råå, Sweden 2024

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.