Nisse Hellberg live i Löderup

Den 5 augusti 2021 såg jag Nisse Hellberg live på Solhällan i Löderup.

Det var kul att se konsert igen och det var första gången jag var på Solhällan i Löderup. Nisse Hellberg har jag sett live många gånger, främst med Wilmer X, men även ett par gånger som soloartist.

Jag älskar Wilmer X som jag tycker är ett av Sveriges absolut bästa band. Nisse Hellberg solo är inte alls lika rockigt, men rösten finns förstås där.

Det var en fin sommarkväll i Löderup och konserten var utsåld. Nisse och bandet öppnar med ”Håller min dörr på glänt” som är ganska bra.

Lite senare kommer ”Nu smet katten in till grannen igen”, som har bra gitarrer. Nisse avslutar med att säga:

Katten är borta och grannen har flyttat…

Den följs av ”M/S Colinda” som också är en av kvällens bästa låtar.

I juli 1994 såg jag Nisse Hellberg & Peps Persson live tillsammans på Tivolirock i Kristianstad. I slutet av juni 2021 dog Peps. Nisse Hellberg hyllade honom genom en mycket bra cover av ”Upp eller ner”.

Lite senare kommer även ”Blues ABC” och ”Stjärnan i mitt liv” som fanns med på plattan Nisse och Peps spelade in tillsammans.

Konsertens klart bästa låt är ”Tufft jobb”. Härligt gitarrspel från Nisse Hellberg och Janne Lindén. Nu rockar det ordentligt. Lysande!

”Nån måste få jobbet gjort” är också ganska bra.

Det var en kul kväll i Löderup. Nisse Hellberg är alltid grymt bra. Bästa låtarna var ”Tufft jobb”, ”Nån måste få jobbet gjort”, ”Upp eller ner”, ”Nu smet katten in till grannen igen” och ”Håller min dörr på glänt”.

Band

Nisse Hellberg (sång, gitarr)
Janne Lindén (gitarr)
Ubbe Heed (bas)
Marcus Källström (trummor)

Nisse Hellberg Setlist Solhällan, Löderup, Sweden 2021

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.