Per Persson & Nya Packet live i Kalmar

Den 10 augusti 2018 såg jag Per Persson & Nya Packet live på Stadsfesten i Kalmar. De spelade på Larmtorget.

Perssons Pack var ett härligt band, som har gjort massor av bra låtar. Jag såg en svettig spelning med Perssons Pack i Kristianstad i början av 90-talet. Jag har även sett Per Persson både med och utan band flera gånger. Ofta har det varit väldigt bra (förutom 2015 som var helt bedrövligt).

När så Per Persson & Nya Packet skulle spela på Larmtorget under Kalmar Stadsfest var det ett lätt val att gå dit och lyssna.

Till stora applåder kommer bandet in på scen och gör en bra version av ”Bortom månen och mars”. ”Små små saker” är en bra låt från Perssons Packs andra album ”Kanoner och små, små saker”.

Emellanåt blir jag mycket förvånad – och inte på ett bra sätt. Det låter som om bandet aldrig spelat tillsammans förr (men det vet jag ju att de har gjort många gånger). Ett par gånger är det David Nyström på klaviatur som fortsätter spela när Per Persson ska sjunga och det hackar även på andra sätt. Visst kan alla göra misstag ibland, men när det sker så här många gånger – och av så rutinerade musiker… Väldigt förvånande – och tråkigt.

”Nyårsafton i New York” har alltid en av mina största favoritlåtar med Perssons Pack. En grym rocklåt med bra tryck. Det är till en början precis lika bra som vanligt. Persson är bra. ”Norpan” visar att han är en riktigt bra trummis. Men mitt i låten börjar ett hemskt orgelsolo. Men för helvete… Förstöra en suverän låt på det viset.

”Hanna” har alltid varit en stor publikfavorit, så även denna kväll. Det blir lite allsång på Larmtorget. Den blir ännu större i Perssons Packs mest kända låt, ”Tusen dagar härifrån”. Det är bra tryck i denna fenomenala rocklåt.

”Bröllopsdag” är ingen höjdarlåt, men Per Persson verkar ha kul och dansar med en kvinna på scen.

Extranumret är desto bättre. ”Mördar-Anders” skrevs visserligen av Cornelis Vreeswijk, men det är Per Persson som gör den bäst.

När jag såg Per Persson live i Kalmar 2015 var han oinspirerad och direkt dålig. Ikväll var han betydligt bättre. Emellanåt är det en mycket bra spelning, men tyvärr verkade ibland inte bandet helt samspelta. Det fanns dok något som störde mig hela tiden, men jag kunde inte komma på vad det var. När jag kollar på det jag filmat i efterhand märker jag det direkt. Det är orgeln. Den är väl tänkt att ersätta Magnus Lindhs dragspel. Det funkar inte alls.

Per Persson Setlist Larmtorget, Kalmar, Sweden 2018

Per Persson & Nya Packet

Per Persson (Sång & gitarr)
??? (Gitarr)
Martin Tronsson (Bas)
Magnus ”Norpan” Eriksson (Trummor)
David Nyström (Klaviatur)

Evenemang

Kalmar Stadsfest

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.