Shania Twain live i Köpenhamn

Den 14 oktober 2018 såg jag Shania Twain live på Royal Arena i Köpenhamn

Jag har lyssnat på Shania Twain i över 20 år, men hade aldrig sett henne live tidigare. Jag gillar många av Shania Twains låtar (inte minst de på albumet ”Come on Over”).

Det skulle bli en lite annorlunda konsert än de jag brukar se. Shania Twain är såklart lite popigare än de flesta artister jag ser, men det är i första handen showen jag menar.

Shania gör en ganska kul entré när hon kommer ut mitt bland publiken på motsatta läktaren, vandrar ner för trapporna och sedan genom den sittande publiken på golvet och upp på scen. Andra låten ”Come on Over” var hyfsad, men annars var det ganska dåliga låtar inledningsvis. Efter de kolossala framgångarna under andra halvan av 90-talet och de första åren efter 2000 drabbades Shania av en sjukdom som påverkade rösten så mycket att hon var tvungen att sluta sjunga under flera år. Hon berättar lite om detta under mellansnacket.

Sedan kommer flera av hennes största hits, först en bra version av ”Don’t Be Stupid (You Know I Love You)”.

En av mina största favoritlåtar med Shania Twain är ”That Don’t Impress Me Much”. Egentligen gillar jag originalversionen bäst, men den popigare versionen som blev en megahit är också bra – och det var förstås den vi fick höra denna kväll.

Efter lite fånerier (det var några sådana när Shania skulle ha tid att byta kläder) var det dags för några av hennes riktiga countrylåtar, men de tycker jag är sådär.

Desto bättre skulle det bli lite senare när Shania plötsligt dyker upp på en liten roterande scen i den bakre delen av Royal Arena, vilket var ganska nära där vi satt. ”You’re Still the One” var den första låt jag hörde med Shania Twain och är fortfarande min allra största favoritlåt med henne. Jag tycker det är en helt fantastiskt låt och det är definitivt en av kvällens bästa låtar. Grymt bra!

Efter ett videokollage (ja hon har gjort många snygga videos, men de kan man ju se på YouTube istället för på en konsert) kommer nästa höjdpunkt. ”From This Moment on” är fortfarande en lysande ballad. Så otroligt vacker och rösten är kanonbra i denna låt.

Sedan kommer en liten svacka (nyare låtar) innan det är dags för avslutningen av konserten. Trummisen hissas upp i taket långt över scenen när ”(If You’re Not in It for Love) I’m Outta Here” drar igång. Detta är en av kvällens rockigaste och bästa låtar.

Konsertens sista låt är mycket bra. Det är ett härligt tryck under ”Man! I Feel Like a Woman!”. Konserten slutar dock på ett ganska abrupt och konstigt sätt utan egentlig avslutning.

Det var kul att äntligen se Shania Twain live även om konserten gick lite upp och ner. I sina bästa stunder var den kanonbra, men det var också rejäla dalar. Visst har jag sett andra artister som använder sig av stora bildskärmar och effekter av olika slag, men ingen som gjort en sådan show av det som Shania Twain. Inte minst var de 5 gigantiska kuberna som flyttades hit och dit, upp och ner, effektfulla. Helt plötsligt hissades trummisen upp i taket och körtjejerna stod uppe på kuberna. Dansare har jag dock aldrig sett förut under en livekonsert – och vill gärna slippa det framöver…

Kvällens bästa låtar var ”You’re Still the One”, ”From This Moment on” och ”Man! I Feel Like a Woman!”.

Shania Twain Setlist Royal Arena, Copenhagen, Denmark 2018, Now Tour

Band

Shania Twain (sång, gitarr)

Övriga musiker kan jag inte namnen på

Övriga musiker

Bastian Baker (gitarr, sång) (låt 15-16)

Turné

Now tour

Publik

Ca 10 000 st

Förband
Recension

4 – Carsten Skov, Gaffa
4 – Lucia Odoom, Politiken
3 – Peter Eliasson, Skånska Dagbladet
1 – Thomas Treo, Ekstrabladet

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.