Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators live i Köpenhamn

Den 12 april 2024 såg jag Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators live på KB Hallen i Köpenhamn.

Guns N’ Roses är världens i särklass bästa hårdrocksband och Slash är en fantastisk gitarrist. Det var 3:e gången jag såg hans eget band Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators.

Till stort jubel kommer bandet in på scen och öppnar mycket bra med ”The River Is Rising”, som är bästa låten på senaste albumet ”4”.

Den följs av ”Driving Rain” som är min favoritlåt på albumet ”Living the Dream”. Det är en helt lysande rocklåt som var en av kvällens absolut bästa. Slash är strålande på gitarr och Myles Kennedy lika bra på sång.

Lite senare kommer ”Back from Cali”, som är mycket bra. Sedan följer 3 av kvällens 7 låtar från senaste albumet ”4”.

Nästa höjdpunkt är ”Always on the Run”, med basisten Todd Kerns på sång. Låten skrevs av Lenny Kravitz och Slash. Grymt gitarrspel.

Myles Kennedy kommer tillbaka på scen och sjunger fantastiskt i ”Avalon”.

Todd Kerns tar över sången igen när det är dags för kvällens enda Guns N’ Roses-låt ”Don’t Damn Me”, som är helt lysande. Kvällens bästa låt!

Slash feauring Myles Kennedy & The Conspirators är ett mycket bra band. Slash är fantastisk på gitarr och Myles Kennedy sjunger kanonbra. Det gör faktiskt även basisten Todd Kerns. Gitarristen Frank Sidoris spelar även med förbandet Mammoth WVH så han står på scen många timmar varje kväll under turnén. Trummisen Brent Fritz är också bra.

”Starlight” är en lugnare låt – och mycket bra. ”Wicked Stone” är betydligt rockigare.

Todd Kerns återkommer på sång för sista gången på ”Doctor Alibi” och det är fullt ös låten igenom. På skiva är det Lemmy Kilmister som sjunger.

Sista låten före extranumren, ”World on Fire”, är helt lysande. Den startar med några härliga gitarriff av Slash och sedan kommer Myles Kennedys sång och resten av bandet. Presentation av bandmedlemmarna och utdragna solon gör att låten är hela 15 minuter lång. Bandet lämnar scenen, men är snart tillbaka igen.

Konserten avslutas med en cover av Elton Johns ”Rocket Man” (med Slash på pedal steel gitarr) och en strålande version av ”Anastasia”.

Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators bjöd på en mycket bra konsert. Bästa låtarna var ”Don’t Damn Me”, ”Anastasia”, ”Driving Rain”, ”World on Fire”, ”The River Is Rising” och ”Always on the Run”.

Slash featuring Myles Kennedy & The Conspirators

Slash (gitarr, sång)
Myles Kennedy (sång, gitarr)
Todd Kerns (bas, sång)
Brent Fritz (trummor, slagverk, sång)
Frank Sidoris (gitarr, sång)

Turné

The River Is Rising Tour

Förband

Slash featuring Myles Kennedy and the Conspirators Setlist KB Hallen, Copenhagen, Denmark 2024, The River Is Rising

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.