The Brandos live i Norje

Den 9 juni 2017 såg jag The Brandos live på Sweden Rock Festival i Norje. De spelade på Rockklassiker Stage.

I nästan 30 år har jag lyssnat på The Brandos, men jag hade aldrig sett dem live tidigare. Det var en av de spelningar jag såg mest fram emot på årets SRF. Tyvärr krockade deras spelning med Little Steven & The Disciples of Soul, men jag fick åtminstone se andra halvan.

The Brandos bildades i New York 1985 av Dave Kincaid (sång, gitarr), Ernie Mendillo (bas), Ed Rupprecht (gitarr) och Larry Mason (trummor). Numera är det bara Dave Kincaid som är kvar från originalbandet. De gav ut sitt första album ”Honor Among Thieves” 1987.

Jag missade några bra låtar i början och de första jag såg var ”What Kind of a World”.

”Over the Border” från albumet med samma namn är en bra låt med The Brandos karakteristiska sound. Dave Kincaid berättade om tiden han bodde i Mexico.

”The Solution” är en mycket bra rocklåt från albumet ”Gunfire at Midnight”. En låt som är ganska typisk för detta härliga rockband från New York.

När The Brandos slog igenom turnerade de flitigt både i USA och senare i Europa, framförallt i Tyskland. Under de inledande USA-turnéerna öppnade The Brandos för ett par av mina största favoritband, The Georgia Satellites och The Alarm.

Sista låtarna före extranumret är mycket bra. Först ”Gettysburg” som var den första singel The Brandos släppte och sedan ”Gunfire at Midnight”.

Den halva av konserten jag såg var mycket bra och The Brandos avslutade med ”Nothing to Fear”. Hela spelningen streamades live på Internet så jag hoppas det är många som såg den.

The Brandos Setlist Sweden Rock Festival 2017 2017, Los Brandos Tour

The Brandos

Dave Kincaid (Sång, gitarr, mandolin)
Frank Giordano (Gitarr)
Sal Maida (Bas)
Tommy Goss (Trummor)

Evenemang

Sweden Rock Festival

 

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.