The Warner E Hodges Band live i Norje

Den 8 juni 2022 såg jag The Warner E Hodges Band live på Rockklassiker Stage under Sweden Rock Festival i Norje.

Jag har sett Warner E. Hodges live massor av gånger. Framförallt med Dan Baird & Homemade Sin och Jason & The Scorchers där han varit gitarrist i båda banden. Jag har även sett honom live med sitt eget band en gång tidigare.

Warner spelar härlig rock’n’roll, men jag hade inte förväntat mig att de skulle vara helt fantastiska och blåsa taket av Rockklassikertältet.

Jag stod nära scenen när The Warner E Hodges Band kommer in och släpper loss en ösig cover av AC/DC:s ”Riff Raff”.

Sedan följer flera mycket bra egna låtar; ”Where You Gone”, ”Gunslinger” och i synnerhet ”Right Back Where I Started”. Det precis den här typen av rock’n’roll som jag alltid älskat mest. Fullt ös och härliga elgitarrer.

Alla bandmedlemmar ler stort när de börjar spela en suverän cover av ”War Pigs”. Publiken är med direkt och det är en härlig allsång i Black Sabbaths klassiker. Nu märks det också att det är många fler människor i Rockklassikertältet än när jag kom in – väldigt många fler. Jag vänder mig om och det är helt fullproppat. Jag fattade ändå inte hur många det var förrän bandet själva tog en bild efter sista låten och lade ut den på Facebook efteråt. Jag tror aldrig jag sett så mycket folk i tältet förut (och då är det större än det varit tidigare år). Det är bästa låten så här långt. Bandet låter oerhört tajt och bra. John Powney öser på bakom trummorna, Jason Knight är kanon på bas, Warner E. Hodges är som alltid en grym gitarrist men ikväll sjunger han nog bättre än vad jag någonsin hört honom göra tidigare. Den stora överraskningen är dock Ben Marsden på gitarr. Herregud vad bra han är – nästan lika bra som Warner själv.

”Where Did You Go” följer. Ännu en mycket bra egen låt och det märks verkligen hur kul bandet har på scenen.

”I Love You Baby” är nog ännu bättre. Det är tydligt att publiken älskar vad de får höra, men då är det ändå nästan inget emot vad som ska komma. Avslutningen av konserten är bland det mest makalösa jag sett på Sweden Rock.

Warner E. Hodges har i alla år varit gitarrist i Jason & The Scorchers som är en av mina största favoritband. ”White Lies” är en av JATS allra bästa låtar. Vi bjuds på en sanslöst bra version av låten. Warner och Ben är briljanta på gitarr. Men inte nog med det. På slutet börjar John Powney trumma på en ny låt och jag vet direkt vad som kommer.

Warner ställer sig vid micen och börjar sjunga:

Almost heaven, West Virginia
Blue Ridge Mountains, Shenandoah River
Life Is Old There, Older Than the Trees
Younger Than the Mountains, Growing Like a Breeze

Sedan tycks hela tältet explodera. ”Take Me Home, Country Roads” är en helt makalöst bra livelåt. Det är John Denver som skrev denna klassiker, men det här är Jason & The Scorchers version. Ett helt enormt tryck i Rockklassikertältet. Det är så bra att jag ryser.

Efter urladdningen i ”Take Me Home, Country Roads” hade nästan alla band spelat en lugnare låt, men inte The Warner E Hodges Band. De ökar ännu mer och gör en rasande cover av ”Holidays in the Sun”. Det går inte att beskriva hur sjukt bra det är! De lyckas t o m få med en snutt av George Jones gamla låt ”White Lightning” i Sex Pistols punkklassiker.

Den timslånga spelningen avslutas på bästa tänkbara sätt. The Warner E Hodges Band gör en helt otrolig cover på Neil Youngs ”Rockin’ in the Free World”. Fullt ös hela vägen till slutet. De belönas med stora applåder.

Efteråt står jag en stund helt utpumpad och försöker smälta vad jag just sett. Det var en helt magisk konsert. The Warner E Hodges Band var överlägset bästa band under onsdagen. Frågan är om de inte gjorde det bästa framträdandet av alla band under Sweden Rock Festival 2022.

The Warner E Hodges Band

Warner E. Hodges (sång, gitarr)
Ben Marsden (gitarr, sång)
Jason Knight (bas, sång)
John Powney (trummor)

Evenemang

Warner Hodges Setlist Sweden Rock Festival 2022 2022

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.