U2 live i Göteborg

090801 - Biljett - U2Den 1 augusti 2009 såg jag U2 live på Nya Ullevi i Göteborg. Det var en fruktansvärt bra show, men låtvalen var betydligt bättre 2005.

090801 - U2 9När man kommer in på Nya Ullevi möts man av den märkligaste scen jag någonsin sett. U2:s konsert börjar dock riktigt svagt och det är först med 5:e – den lysande Beautiful day, det drar igång på allvar. Därefter följer direkt New Year’s Day och en helt fenomenal I Still Haven’t Found What I’m Looking for (allsången är mäktig).

Sedan följer tyvärr åter några ganska dåliga låtar innan det blir riktigt ös igen med City of blinding lights och Vertigo. Därefter följer U2:s två bästa låtar – Sunday Bloody Sunday och Pride (In the Name of Love). Det fortsätter mycket bra fram tills extranumren.

Av dessa 3 är det dock bara With or Without you jag gillar.

Det är en ganska märklig konsert att uppleva. Inramningen och showen är helt suverän, men när det gäller låtvalet så pendlar det mellan oerhört bra låtar till riktigt usla. Jag såg U2 live även 2005 och då var låtvalen betydligt bättre – vilket naturligtvis också gjorde en bättre konsert.

I Aftonbladet efteråt kunde man bl a läsa att en av bandmedlemmarna i U2 (framgår ej vem) tydligen liksom jag är IFK Göteborg-supporter och fick en matchtröja med sig hem…

U2

Bono (Sång & gitarr)
The Edge (Gitarr, klaviatur & kör)
Adam Clayton (Bas & kör)
Larry Mullen Jr (Trummor & kör)

Turné

360 tour

Förband
Andra recensioner

5 – Anders Nunstedt (Expressen)
4 – Markus Larsson (Aftonbladet)

Mina videos
Vertigo

Pride (in the Name of Love) / MLK

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.