U2 live i Göteborg

050729 - Biljett - U2Den 29 juli 2005 såg jag och Felicia en helt fantastisk konsert med U2 på Ullevi i Göteborg. Även om U2 var ett stort favoritband sedan början av 80-talet var det första gången jag såg dom live. De är utan tvekan ett av världens bästa liveband. Regnet öste ner under stora delar av konserten, men det märktes inte ett dugg på intensiteten.

050729 - U2 - GöteborgKonserten öppnade i ett rasande tempo med Vertigo, I Will Follow och The Electric Co. Andra mycket bra låtar var Beautiful Day, I Still Haven’t Found What I’m Looking for, All I Want Is You, City of Blinding Lights, Sunday Bloody Sunday, Pride (In the Name of Love) och Where the Streets Have No Name.

Under extranumren var With or Without You, All Because of You och Vertigo (som de spelade både först och sist) bäst. En makalöst bra rockshow!

Resan efter konserten till vårt hotell utanför Göteborg var också ett äventyr. Vi var inte säkra på att vi steg på rätt buss, vi var definitivt inte säkra på att vi steg av rätt hållplats, vi var mitt ute på vischan och gick en kilometer, men jodå det var rätt ställe och nycklarna låg i brevlådan…

U2

Bono (Sång)
The Edge (Gitarr, klaviatur & kör)
Adam Clayton (Bas & kör)
Larry Mullen Jr (Trummor & kör)

Turné

Vertigo tour

Publik

58 478

Andra recensioner

5 – Anders Nunstedt (Expressen)
4 – Markus Larsson (Aftonbladet)

Videos

Live på Ullevi i Göteborg

With or Without You

Vertigo

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.