Wilmer X live i Falkenberg

Den 29 juli 2023 såg jag Wilmer X live i Hwitans Trädgård i Falkenberg.

Det var min 3:e konsert med Wilmer X på en vecka och äntligen var det bra väder.

Wilmer X inledde i fullt ösmed ”För dum för pop” från albumet ”Primitiv”. Den följdes av en mycket bra ”Ah du, hur fan ser du ut” från ”Pontiac till Himmelen”.

Härlig rock’n’roll i ”Jag flippar ut”. Det är lite stökigare bland publiken än vanligt, men oftast bara ett bra ös. Även denna kväll spelas härliga ”Om en hund mådde så här” från albumet ”Teknikens under”.

Om en hund mådde så här
en snäll klapp på nosen
och ett sista farväl
Om en hund mådde så här
en spruta i baken
och så bär det iväg
Upp till nån fyrbent Sankte Per
Om en hund mådde så här

”Nu eller nästa liv” är kvällens första låt från Wilmer X senaste album ”Mer för dina pengar”. Det är en av de bästa låtarna på plattan.

Fullt ös igen i ”Primitiv”. Nisse sjunger lika bra som nånsin, Jalle är grym på munspel och Sticky bakom trummorna. Härliga elgitarrer från Nisse och Janne. Thomas håller takten på bas och hjälper till med sången.

”Silver” är bra och den följs av ”Jag är bara lycklig när jag dricker” och ”Slå dank” från debutskivan.

Janne Lindén inleder med ett gitarrsolo och sen fyller hela bandet på i en grym version av ”Blod eller guld” från ”Djungelliv”.

Från albumet ”Mambo feber” spelas 2 låtar. Den första är ”Jag är ingen Romeo” och sedan ”Vem får nu se alla tårar” som även den är mycket bra.

”Bäst före dan efter” är bra, men den absolut bästa låten från senaste plattan ”Mer för dina pengar” är ”Slickar den hand som slår”. Jäklar vad bra den är – kväll efter kväll.

Avslutningen på konserten är en fantastisk uppvisning i rock’n’roll från Sveriges bästa band. ”Teknikens under” är lysande och sedan fullständigt exploderar det i ”Spela under hot”.

Wilmer X lämnar scenen till stora applåder, men är snart tillbaka för extranummer.

För första gången får jag höra ”Betala bandet” från senaste plattan live. Kanonbra.

Det bästa har Wilmer X dock sparat till allra sist. ”Hon är ihop med en insekt” är sanslöst bra. En kanonbra låt i ett rasande tempo. Helt enormt tryck. Så ska man avsluta en konsert!

Bästa låtarna var ”Hon är ihop med en insekt”, ”För dum för pop”, ”Jag flippar ut”, ”Spela under hot”, ”Slickar den hand som slår”, ”Om en hund mådde så här” och ”Primitiv”.

Wilmer X

Nisse Hellberg (sång, gitarr)
Jalle Lorensson (munspel)
Thomas Holst (bas, sång)
Sticky Bomb (trummor, sång)
Janne Lindén (gitarr)

Förband

Wilmer X Setlist Hwitan, Falkenberg, Sweden 2023

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.